Ηλεία

Προς έγκριση εννέα έργα 22,8 εκατ. ευρώ για τους δρόμους της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Εννέα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 22,8 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηλείας θα τεθούν προς ψήφιση και έγκριση στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη (3μ.μ.). Η πλειονότητα των έργων αφορά την αποκατάσταση φθορών και βλαβών του οδοστρώματος, καθαρισμούς πρανών, τάφρων, αγωγών, κοπή παρόδιας βλάστησης, συντήρηση του εξοπλισμού ασφαλείας των δρόμων, όπως είναι τα στηθαία ασφαλείας, οι πινακίδες σήμανσης, σε αποκαταστάσεις καθιζήσεων, απομάκρυνση καταπτώσεων κλπ.

Για τον λόγο αυτό θα τεθεί προς
ψήφιση και η πρόταση για την κατακόρυφη αύξηση του προϋπολογίσμου, από 12 σε 31
εκατ. ευρώ, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν την
περασμένη χρονιά εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε την Ηλεία.

Για τη συντήρηση και την αποκατάσταση της βατότητας στο εθνικό δίκτυο θα προκηρυχθούν δύο εργολαβίες, 2,5 εκατ. ευρώ για τη βόρεια Ηλεία και 1,5 εκατ. ευρώ για τη νότια Ηλεία.

Για τη συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών προβλέπονται 2,35 εκατ. ευρώ, ενώ για τη συντήρηση του οδικού άξονα Κατάκολο-Άγιος Ανδρέας-Σκουροχώρι-Μυρτιά προς Άγιο Ηλία και Δουνέικα-Αμαλιάδα προβλέπονται 2,6 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά έργα συντήρησης προβλέπονται και για τη νότια Ηλεία. Για τη συντήρηση του παραποτάμιου δρόμου στο τμήμα Ανδρίτσαινα-Σέκουλα-Γέφυρα Άσπρων Σπιτιών-Άσπρα Σπίτια-Διασταύρωση με ΕΟ Αρχαίας Ολυμπίας-Τρίπολης προβλέπεται έργο 1,85 εκατ. ευρώ και για τη συντήρηση του δρόμου Ολυμπία-Φράγμα Αλφειού-Μακρίσια-Κρέστενα 1,035 εκατ. ευρώ.

Παρέμβαση ύψους 5 εκατ. ευρώ προβλέπεται για τη συντήρηση των οδικών αξόνων Λάλα-111 ΕΟ και Χάνι Πανόπουλου-Μουζάκι-Καράτουλα και συνδετήριοι προς Νεμούτα-Αχλαδινή και Γούμερο-Μουζάκι. Άλλα 4,5 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για τη συντήρηση του οδικού άξονα Μπαρακίτικα-Καλλιθέα-Ανδρίτσαινα-Επικ. Απολλων-Πετράλωνα-Θολο. Τέλος, προβλέπεται 1,5 εκατ. ευρώ για προληπτικές-κατασταλτικές εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης ερεισμάτων και πρανών του οδικού δικτύου σε όλη την Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα