Υγεία

Πως ελαιόλαδο και ύπνος αποτρέπουν έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

Ακούστε το άρθρο

Η διατήρηση του σημερινού ρυθμού ζωής είναι μια πρόκληση που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Προσθέστε στους παράγοντες αυτούς τη ρύπανση, το άγχος από τα μακρά ωράρια εργασίας, την έλλειψη σωματικής άσκησης που συμβάλλουν σε έναν παράτυπο τρόπο ζωής και ακόμα πιο ακανόνιστες διατροφικές συνήθειες. Αποτέλεσμα – έντονος τρόπος ζωής και πολλαπλάσια πίεση στην καρδιά σας.

Η λήψη μικρών βημάτων για να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες μπορεί να βοηθήσει πολύ στην εξασφάλιση μιας υγιούς καρδιάς και συνεπώς να οδηγήσουν σε έναν πιο υγιή άνθρωπο.
Η πιο εύκολη και απλούστερη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε το λάδι μαγειρέματος – το πανταχού παρόν σε όλα τα τρόφιμα που μαγειρεύετε! Υπάρχουν πολλές επιλογές μαγειρικού λαδιού διαθέσιμες στην αγορά σήμερα, ώστε να είστε σίγουροι για το τι πρέπει να ψάξετε, ενώ κάνετε τη σωστή επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας.
Οπότε έχω συντάξει μια λίστα χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει το λάδι μαγειρέματος που χρησιμοποιείτε για να κάνει την καρδιά σας και της οικογένειάς σας υγιή.

Συνδυασμός Ελαίων: Όταν εσείς μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πολλές εργασίες, γιατί όχι και το λάδι σας;
Ενώ η συζήτηση για το πιο υγιεινό μαγειρικό λάδι συνεχίζεται μέσω διαφόρων μελετών και εκθέσεων, ομόφωνα προτείνεται ότι δεν είναι σωστή η χρήση μόνο ενός είδους λαδιού αλλά η χρησιμοποίηση ενός συνδυασμού ελαίων.
Τα συνδυασμένα έλαια είναι ένας βολικός τρόπος για να έχετε πλήρη θρεπτική αξία, η οποία δεν είναι δυνατή από μια μόνο ποικιλία λαδιού.

Χαμηλή απορρόφηση στα τρόφιμα: Καιρός να απαλλαγείτε από το παλιό σας μαγειρικό λάδι, αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για την απομάκρυνση του περίσσιου λαδιού από το φαγητό σας.  
Επιλέξτε το μαγειρικό λάδι που απορροφάται λιγότερο από το φαγητό σας ενώ μαγειρεύετε.  Αυτό εξασφαλίζει λιγότερη πρόσληψη ελαίου που διατηρεί την φυσική γεύση του φαγητού ανέπαφη και είναι επίσης εύκολο για το στομάχι σας να το χωνέψει.

Βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης: Ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι η κακή χοληστερόλη κλιμακώνεται στο σώμα σας με τη χρήση μαγειρικού ελαίου, η αλήθεια είναι ότι τα καλύτερα λάδια μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά σας μειώνοντας την κακή χοληστερόλη και αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη.

Ισορροπημένο MUFA-PUFA: Το MUFA και το PUFA είναι πολεμιστές για την υγεία της καρδιάς σας.  Το MUFA (μονοακόρεστα λιπαρά οξέα) και το PUFA (πολυακόρεστα λιπαρά οξέα) αναφέρονται συχνά ως «υγιή λιπαρά» και το έλαιο που έχει αυτά τα δύο συστατικά πρέπει να προτιμηθεί. Ένα υγιεινό μαγειρικό λάδι θα πρέπει να έχει τη σωστή ισορροπία αυτών των δύο συστατικών φιλικών προς την καρδιά τα οποία θα βοηθήσουν στην άνοδο των επιπέδων της καλής χοληστερόλης. Αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αντιοξειδωτικά: Αυτή τη σούπερ δύναμη δεν την έχουν όλα τα λάδια! Το άγχος, η ρύπανση και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής δημιουργούν στο σώμα μας ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Το σωστό λάδι μαγειρέματος θα πρέπει επομένως να περιέχει αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσει αυτά τα στοιχεία για να κρατήσει την καρδιά σας υγιή. Η υιοθέτηση ενός λαδιού με τα παραπάνω οφέλη αυξάνει κατά πολύ την προστασία της οικογένειάς σας.
Συνεχίστε λοιπόν και κάντε τη σωστή επιλογή για να παραμείνετε υγιείς. Επειδή, ήρθε η ώρα το λάδι σας να λειτουργεί για την καρδιά σας όσο η καρδιά σας εργάζεται σκληρά για σας!

Πηγή: iatronet.gr

Όλη η επικαιρότητα