Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Π. Τατούλης: «Εγγυητής η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας»

Ακούστε το άρθρο

Για πλήρη επιβεβαίωση της πολιτικής διορατικότητας της περιφερειακής αρχής έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος απαντώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε επερώτηση σχετικά με τη δέσμευση ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.Σ.Υ.Π.) τόνισε ότι «βλέπαμε τις εξελίξεις και δημιουργήσαμε τη δομή του Invest in Peloponnese, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χωρική της επικράτεια».

«Η αντιπολίτευση χωρίς ποτέ να αντιληφθεί την πολιτική αξία της πρωτοβουλίας μας αυτής γελούσε και πλέον μεταχειρίζεται ψέματα, προκειμένου να κρύψει την ανεπάρκειά της πίσω από την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «με τη δομή μας αυτή έχουμε εξασφαλίσει την προστασία του δημοσίου συμφέροντος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε οποιαδήποτε αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας».

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί την πολιτιστική περιουσία διαφορετικά απ’ ότι αυστηρά επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Ο κατάλογος του Υπερταμείου αποτελεί την οιωνεί αναγκαιότητα της υποθήκης του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στα δάνεια που έχει λάβει, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκποιηθεί ούτε ένα ακίνητο, από αυτά που έχουν δεσμευτεί.  

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι η Περιφέρεια έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων προς όφελος, τόσο της περιφερειακής οικονομίας, όσο και του Υπουργείου.

«Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει μεσσίες που θα λύσουν με μαγικό τρόπο τα προβλήματα, αλλά να αναλάβει δράση. Το πολιτικό διακύβευμα της συνεννόησης και συνεργασίας των δύο διαφορετικών κόσμων προς όφελος των πολιτών καθίσταται επίκαιρο όσο ποτέ πριν» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Όλη η επικαιρότητα