Ελλάδα

Σκηνές ντροπής στη Μόρια με αστυνομικούς που βρίζουν αισχρά ηλικιωμένη (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, να επιδεικνύουν απρεπή συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Παράλληλα, σε βάρος των συγκεκριμένων αστυνομικών διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους αστυνομικούς, που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή, τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ το αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι άλλοι τρεις θα εξεταστεί, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η Διεθνής Αμνηστία, σημειώνοντας: «Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi από την αποστολή στη Λέσβο για την ιταλική δημόσια τηλεόραση. Προβάλλεται στις 20/10 στις 23.15 Ιταλίας στο RAI tg2».

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα