Ελλάδα

Στον 67χρονο αγνοούμενο από το Μαντούδι ανήκε η σορός που βρέθηκε στη θάλασσα

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύζυγό του – Σε μια τεράστια πλημμυρισμένη έκταση οι έρευνες των Πυροσβεστών – Και οι Δημοτικές Ενότητες Δαφνουσίων και Οπουντίου του Δήμου Λοκρών σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά σε ποιον ανήκει η σορός που βρέθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πηλίου και Βλαχιάς.

Πρόκειται για τον 67χρονο τον οποίον είχαν παρασύρει οι χείμαρροι το βράδυ που χτύπησε το Μαντούδι και σχεδόν ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς». Ο όγκος του νερού και η πρωτόγνωρη ορμή του κατάφερε να μεταφέρει τον άτυχο άνδρα σχεδόν 5 χιλιόμετρα ώστε να βρεθεί με τη βοήθεια δυτών του Λιμενικού στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή.

Αυτή η τεράστια έκταση η οποία πλημμύρισε, «χτενίζεται» από άκρη σε άκρη εδώ και μία εβδομάδα από Πυροσβέστες κι άλλους εθελοντές, προκειμένου να βρεθούν οι αγνοούμενοι. Σε αυτή τη χρονική στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται για την ανεύρεση της 58χρονης γυναίκας, σύζυγο του 67χρονου που είχαν χαθεί μαζί στο πλημμυρισμένο Μαντούδι.

«Οι έρευνες μας συνεχίζονται για την ανεύρεση της γυναίκας που αγνοείται στη Βόρεια Εύβοια…», λέει στο LamiaReport ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής. Ο ίδιος πέταξε χθες για 3,5 ώρες με το ελικόπτερο και τους ανθρώπους του, αναζητώντας έστω κάποιο ίχνος της άτυχης γυναίκας. Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή όπου οι χείμαρροι εκτόνωσαν τη μανία τους το καταστροφικό διήμερο που ο «Ζορμπάς» έπληξε τη χώρα μας. Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Σπαής, υπάρχει μια διαδρομή σχεδόν πέντε χιλιομέτρων και πολύ μεγάλη σε πλάτος, όπου η γη πλημμύρισε και η αποστολή των δυνάμεων του είναι εξαιρετικά δύσκολη. «Δυστυχώς η θεομηνία έπληξε μια πολύ μεγάλη περιοχή, όπου πλημμύρισαν χείμαρροι που παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Πολλά οικόσιτα και άγρια ζώα βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο από τα ορμητικά νερά. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή για τους εκπαιδευμένους σκύλους και φυσικά τους ανθρώπους μας  που ενεργούν για πολλές μέρες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», σημειώνει ο κ. Σπαής.

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Η Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα οι Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, μαζί με τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας – Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, κηρύχτηκαν από την πρώτη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση (6/10) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κηρύχτηκαν επίσης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, οι Δημοτικές Ενότητες Δαφνουσίων και Οπουντίου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Πηγή: lamiareport

Όλη η επικαιρότητα