Αχαϊα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το φόνο Μπακάρι – Θέμα νομιμότητας του βίντεο της δολοφονίας έθεσε ο Κούγιας

Ακούστε το άρθρο

Θέμα νομιμότητας της χρησιμοποίησης ως αποδεικτικού υλικού, του βίντεο που απεικονίζει την δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, έθεσε χθες ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, στην πολύκροτη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων δήλωσε την πρόθεσή του, να ζητήσει να εξεταστεί η νομιμότητα της χρησιμοποίησης των βίντεο που ελήφθησαν από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και δείχνουν τον ξυλοδαρμό του Αμερικανού και τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτόν.
Όπως είπε ο κ. Κούγιας, «σύμφωνα με το νόμο, για να εγκαταστήσεις κάμερες σε έναν ιδιωτικό χώρο, πρέπει να πάρεις ειδική άδεια από τις αρχές και στα δικαστήρια εξετάζονται μόνο νόμιμα αποδεικτικά μέσα. Όπως δεν μπορούν να εξεταστούν οι παρανόμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες, έτσι δεν μπορεί να εξεταστεί και υλικό το οποίο προκύπτει από κάμερες, οι οποίες δεν έχουν εγκατασταθεί νόμιμα. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα το εξετάσει το δικαστήριο όταν φτάσουμε στο σημείο να εξετάσουμε το υλικό αυτό». 

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη με νέες καταθέσεις μαρτύρων και η επόμενη συνεδριάσή του ορίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου.

Μητέρα του δολοφονηθέντος Μπακαρί – Τι προσπαθεί και πως η οικογένεια στη δίκη

«Δεν τους κοιτάμε τους κατηγορούμενους. Κοιτάμε τον δικαστή και τους ενόρκους, γιατί αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι δικαιοσύνη για τον θάνατο του Μπακαρί», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου η μητέρα του Αμερικανού τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ζάκυνθο, Τζιλ Χέντερσον.

«Ο Μπακαρί δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου που θα ξεκινούσε κάποιο καυγά. Ο Μπακαρί ήταν πάντα εκείνος που θα κάλμαρε τα πνεύματα. Πάντα ήταν ήρεμος, χαρούμενος και απολάμβανε την παρέα των ανθρώπων. Ποτέ δεν θα ξεκινούσε εκείνος κάποιο καυγά», πρόσθεσε η κ. Χέντερσον.

Η δίκη άρχισε χθες Δευτέρα και πάλι μετά τη διακοπή της περασμένης Παρασκευής στο Μικτό Ορκωτό Πατρών. Θέμα νομιμότητας της χρησιμοποίησης ως αποδεικτικού υλικού, του βίντεο που απεικονίζει την δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, έθεσε  ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

ΠΗΓΗ: tempo24

Όλη η επικαιρότητα