Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους ηλικιωμένους στο Μαντούδι – Αγνοείται κτηνοτρόφος στη Μαγνησία

Ακούστε το άρθρο

Παρά την ηλιαχτίδα αισιοδοξίας που πρόσφερε στα σωστικά συνεργεία ο εντοπισμός χθες του 27χρονου στην Εύβοια, ο οποίος παρασύρθηκε από ποτάμι που υπερχείλισε στο Μαντούδι κατά την επέλαση του κυκλώνα Ζορμπά, η αγωνία επέστρεψε και κυριαρχεί πάλι, αφού παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού των ηλικιωμένων χωρίς να υπάρχει κανένα ίχνος ζωής τους ακόμη.

Υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 65χρονου και της 63χρονης συζύγου του, εκείνοι όμως παραμένουν άφαντοι, με τις έρευνες να συνεχίζονται και σήμερα σε μία τεράστια ακτίνα στην πληγείσα περιοχή μεταξύ Σπαθαρίου-Μετοχίου από την βόρεια έως την κεντρική Εύβοια.

Το ίδιο επίμονες παραμένουν οι έρευνες στην ορεινή Μαγνησία για τον εντοπισμό του 73χρονου κτηνοτρόφου που όπως όλα δείχνουν έχασε τον προσανατολισμό του από την πυκνή ομίχλη στην περιοχή του φράγματος Μαυροματίου και χάθηκε. Στις έρευνες σήμερα, στο όρος Όθρυς και στην ευρύτερη περιοχή, πέρα από τις τοπικές δυνάμεις, συμμετέχει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο-ανιχνευτή.

Την ίδια ώρα πυροσβέστες και συνεργεία των Περιφερειών ακόμα και σήμερα προσπαθούν να μαζέψουν τις πληγές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας σε πολλές περιοχές.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής ακόμα και σήμερα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια σε περιοχές της Μαγνησίας, της Εύβοιας, της Κορινθίας κλπ. Διακοπή στην κυκλοφορία παραμένει στο Μαντούδι της Εύβοιας όπου ο δρόμος κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από το υπερχειλισμένο ποτάμι και τους χείμαρρους.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαντούδι

Τα νερά έχουν υποχωρήσει και στο Μαντούδι μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα του κυκλώνα, καθώς υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, αλλά και στην υπαίθρια αγορά που λειτουργούσε παζάρι. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε λίγες ώρες τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποκατέστησαν ζημιές, για να δώσουν στην κυκλοφορία τον δρόμο προς το Μαντούδι, καθώς ένα πολύ μεγάλο τμήμα του είχε καταστραφεί από τα νερά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.

«Η Περιφέρεια είναι σε συναγερμό. Δίνει μάχες από άκρη σε άκρη της Στερεάς. Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση ενός σχεδόν “βομβαρδισμένου” οδικού δικτύου για να εξασφαλίσουμε προσβάσεις με ασφάλεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης για τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και συμπληρώνει: «μετράμε τις πληγές μας. Προχωράμε στην αποτίμηση των καταστροφών όχι μόνο για τι αναγκαίες αποζημιώσεις στους πληγέντες, αλλά και για νέα έργα υποδομών διεκδικώντας νέες χρηματοδοτήσεις. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά πολλά λόγια» .

ΠΗΓΗ: news247

Όλη η επικαιρότητα