Αχαϊα

Το ΣτΕ «παγώνει» τον διαγωνισμό για τα ΚΤΕΛ Αχαΐας

Ακούστε το άρθρο
Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρίας Καραμανώφ, «πάγωσε» η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Αχαΐας», προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η εταιρεία Θέμελης Α.Ε. κατά του «ΚΤΕΛ νομού Αχαΐας Ανώνυμη Μεταφορική, Τουριστική και Εμπορική Α.Ε.» και του δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού με αντικείμενο την ανάθεση κατασκευής του έργου «Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Αχαΐας», ο οποίος έχει σταλεί για δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Από το ΣτΕ η εταιρεία Θέμελης ζητούσε να παγώσει:

1) Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Αχαΐας με την οποία έγινε δεκτό το πρακτικό Νο 2 της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του επίμαχου έργου,

2) Το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού της εταιρείας ΚΤΕΛ Αχαΐας, περιλαμβανομένης και της αιτιολογικής έκθεσής του και

3) Της σιωπηρής απόρριψης της προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας Θέμελης Α.Ε.

Με την προσωρινή διαταγή διατάσσεται: α) η μη αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Αχαΐας» και β) η αναστολή της προόδου της διαδικασίας του επίμαχου διαγωνισμού.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής που έχει υποβάλει η εταιρεία Θέμελης Α.Ε. στο ΣτΕ.

Πηγή: newsit.gr 

Όλη η επικαιρότητα