Εκλογές Ηλεία

Χορός υποψηφίων για τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Εννέα μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης έχει αρχίσει… χορός υποψηφιοτήτων (μεταξύ τους τρεις γιατροί)  και όποιος αντέξει, γιατί το ζητούμενο σε ανάλογες περιπτώσεις είναι «πόσοι θα φθάσουν μέχρι τέλους…». Πάντως η απλή αναλογική «φόρτισε» την διάθεση αρκετών.

Ο γιατρός και νυν δήμαρχος Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ θα είναι ως γνωστό εκ νέου υποψήφιος. Ο ίδιος κάνει επαφές και συζητήσεις και με νέα πρόσωπα αλλά κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξωμάχων Γιώργος Καρβουνιάρης (αναφέρεται δεύτερος γιατί ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του) που προέρχεται από την Βουπρασία, έχει αυτοδιοικητική  εμπειρία (3 τετραετίες στην Νομαρχία Δυτ. Αττικής) και έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα.

Χθες το πρωί ανακοίνωσε μέσω f/b την υποψηφιόητά του και ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος. Γράφει στο f/b: “Η θέληση υπάρχει. Τα πρόσωπα βρέθηκαν. Η τοπική αυτοδιοίκηση θέλει έργα, όχι λόγια και καβατζα. Ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσω την κάθοδο μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβιδας – Κυλληνης. Όλοι ανεξάρτητοι, χωρίς δεσμεύσεις.. Για το Χλεμουτσι, τα Λεχαινά, την Βουπρασια, και την Ανδραβίδα. Μπορούμε. Ευχαριστώ”.

Υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και ο επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος Σάκης Μάλλιαρης, ο οποίος έχει ξεκινήσει νωρίς τον αγώνα συγκρότησης ψηφοδελτίου και φημολογείται ότι έχει βρει στελέχη με δυναμική.

Στην παρέα των γιατρών θα πρέπει να προστεθεί και ο δημοτικός σύμβουλος  και διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδος Γιάννης Λέντζας με έδρα και αυτός την Βουπρασία. Δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, αλλά ο κύβος ερρίφθη και θεωρείται ως « υποψηφιότητα με αξιώσεις».

Από την Βάρδα και η άλλη υποψηφιότητα του γεωπόνου Βασίλη Τσιρίκου, με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά που είχε διατελέσει και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.  Δεν έχει ανακοινώσει κάτι ακόμη αλλά βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Παράλληλα έντονα ακούγεται και το όνομα του Λεχαινίτη Διονύση Κεκάτου, μέλους του ΔΣ της Αττικό Μετρό.

Αυτά είναι τα ονόματα των μέχρι σήμερα υποψηφίων ή επίδοξων υποψηφίων δημάρχων για τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Όλη η επικαιρότητα