WEB tv Ελλάδα

Όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Μπακάρι στον Λαγανά σε τέσσερα βίντεο – Τα 11 δευτερόλεπτα που του κόστισαν τη ζωή

Ακούστε το άρθρο

Πολλά είναι τα ερωτηματικά σχετικά με τη δύσκολη υπόθεση δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα, που προσπάθησαν να απαντηθούν μέσα από την προβολή βίντεο, σήμερα μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προβλήθηκαν  τέσσερα χρήσιμα βίντεο από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που έχουν καταγράψει τι συνέβη μέσα και έξω από το νυχτερινό μαγαζί του Λαγανά της Ζακύνθου μέχρι που ο Μπακάρι Χέντερσον βρέθηκε νεκρός άσφαλτο μετά από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Μετά την προβολή των βίντεο που έχουν καταγράψει τις σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το μαγαζί, στο Λαγανά της Ζακύνθου, οι συνήγοροι έκαναν τα σχόλια τους και στάθηκαν στα σημεία που θεώρησαν πιο σημαντικά.

Ένταση υπήρξε όταν ο Αλέξης Κούγιας που υπερασπίζεται τρεις από τους κατηγορούμενους δήλωσε ότι ιατροδικαστής (όχι αυτός που έκανε τη νεκροτομή στο θύμα) που θα καταθέσει δέχθηκε απειλές από τη σύζυγο ενός από τους δικηγόρους της υπεράσπισης προκειμένου να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Το πρώτο βίντεο και ο ρόλος του μπάρμαν

Στο πρώτο βίντεο φάνηκε τι γινόταν στο μπαρ του μαγαζιού. Ποιοι ήταν οι μπάρμαν, πού, πώς και γιατί βγήκαν από το μπαρ.

Άλλωστε στο εδώλιο, μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται – αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συνέργειας- ένας εκ των δύο μπάρμαν του καταστήματος (ο οποίος μάλιστα είναι γεννημένος στην Πάτρα).

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος κ. Κορατζόπουλος: «φαίνεται ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που έφτιαχνε τα ποτά, που ήταν διασκεδαστής και δεν ήρθε σε επαφή ούτε με την γυναίκα του περιστατικού ούτε με το περιβάλλον του θύματος… και δεν είχε γνώση για τίποτα. Αυτοβούλως βγήκε από το μπαρ όταν είδε ότι κάτι έχει συμβεί και πήγε να δει τι είναι.

Δεν συνεννοήθηκε με κανέναν. Είδαμε ότι από το μπαρ βγήκε και ο δεύτερος μπάρμαν ο οποίος κατέθεσε χθες ενώπιον του δικαστηρίου» ενώ τόνισε ότι η εκτροπή του θύματος που τον έφερε σε επαφή τελικά με το πλήθος που το κυνηγούσε δεν έγινε από τον μπάρμαν..

Το δεύτερο βίντεο του πανικού και της έντασης

Το δεύτερο βίντεο έχει καταγράψει τι συνέβαινε έξω από το μαγαζί. Στις 03:20 εμφανίζεται ο Μπακάρι ο οποίος μόλις έχει βγει από το μπαρ καθώς τον κυνηγούν.

Για λίγα δευτερόλεπτα προσπαθεί να αμυνθεί απλώνοντας το πόδι του σηκωμένο, σαν να προσπαθεί να δώσει μία κλωτσιά αλλά προφανώς καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι μάταιο και αποφασίζει να τρέξει.

Στο βίντεο φαίνεται ότι του πετάνε σκαμπό. Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται και η γυναίκα για την οποία λέγεται ότι έγιναν όλα. Φαίνεται ότι προσπαθεί να συγκρατήσει δύο άτομα αλλά δεν τα καταφέρνει.

Για λίγο εξαφανίζονται όλοι μέχρι που βλέπουμε να επιστρέφει ο πρώτος κατηγορούμενος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε οργανώσει εκείνο το βράδυ το πάρτι για τους Σέρβους ενώ ο ρόλος του μέσα στο μαγαζί ίσως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος.

Το ένα χέρι του είναι δεμένο εξαιτίας κάποιου τραύματος που απέκτησε εκείνες τις μέρες. Στο βίντεο φαίνεται πως όταν επιστρέφει παίρνει κάτι από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιου ο οποίος είναι επίσης έξω και φεύγει ξανά. Το τι πήρε δεν ήραν ευδιάκριτο στο βίντεο.

Το τρίτο βίντεο  και η αρχή των γεγονότων

Στο τρίτο βίντεο έχει καταγραφεί τι έγινε στο τραπέζι του Αμερικανού τουρίστα  και φαίνεται η αρχή των γεγονότων.

Στο τραπέζι βρίσκεται η γυναίκα που λέγεται ότι έκανε δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί. Η εντυπωσιακή ξανθιά από τη Σερβία απολαμβάνει την παρέα της και μάλιστα βγάζει μαζί της selfies. Βγάζει και με τον Μπακάρι. 

Μετά από λίγο Αμερικάνος δέχεται ένα χτύπημα. Για λίγα δευτερόλεπτα σαστίζει και ανταποδίδει χτυπώντας  με ένα μπουκάλι.  Η συνέχεια φάνηκε στο βίντεο που προβλήθηκε πρώτο.

Το τέταρτο βίντεο και το μοιραίο τέλος

Στο τέταρτο βίντεο έχει καταγραφεί το τέλος του Μπακάρι. Πέφτει σε ένα αυτοκίνητο και παράλληλα βρίσκεται στο έλεος των ανθρώπων που μέχρι εκείνη τη στιγμή τον κυνηγούσαν.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Ανδρέας Πάτσης: «Ακούσαμε ότι το θύμα ήταν προκλητικό και το είδαμε να οπισθοχωρεί ενώ είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα με κοινή δράση και με σκοπό να χτυπήσουν το θύμα. Το θύμα περνάει απέναντι από το μαγαζί ενώ ο ιδιοκτήτης και ο μπάρμαν παρακολουθούσαν».

«Τα βίντεο εξατομίκευσαν τις ευθύνες του καθενός» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου, Θανάσης Τάρτης και τόνισε ότι φαίνεται η σκληρή επίθεση του θύματος στον Σέρβο

Η πατρινή δικηγόρος Χρύσα Βουλδή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδαμε την κτηνωδία μίας αγέλης που ολοκληρώνει το έργο της».

Ο συνήγορος υπεράσπισης τριών κατηγορούμενων Αλέξης Κούγιαςθέλησε να συνδυάσει τα βίντεο που προβλήθηκαν με την αξιοπιστία των μαρτύρων που κατέθεσαν ενώπιων του δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα όρια της ψευδορκίας αγγίζει η κατάθεση του αστυνομικού που ήταν διευθυντής στο αστυνομικό τμήμα της Ζακύνθου που χειρίστηκε την υπόθεση. Τόνισε ότι αυτό που ήθελε ήταν να συγκαλύψει τη δράση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Τόνισε επίσης ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από την «ακραία και αντικοινωνική αντίδραση του θύματος να χτυπήσει τον Σέρβο με το μπουκάλι» λέγοντας μάλιστα ότι αυτή η κίνηση είχε στοιχεία απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Όπως όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης έτσι κι αυτός εστίασε στο ότι από τα βίντεο δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιου είδους συνενόηση μεταξύ των κατηγορούμενων προκειμένου να γίνει ότι έγινε και ότι δεν υπήρξε κοινός δόλος ούτε απόφαση να σκοτώσουν τον άτυχο Μπακάρι.

*Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, 12 Οκτωβρίου

Πηγή: thebest 

Όλη η επικαιρότητα