Ηλεία

∆ιαµαντόπουλος: «Έχουν γνώση οι φύλακες…»

Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση της ∆ηµόσιας Υγείας είναι πολύ σοβαρή για να την αντιµετωπίζουµε µε ελαφρότητα. Έχουν γνώση οι φύλακες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ∆ιοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Ηλείας Κώστας ∆ιαµαντόπουλος, µετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την άρνηση του Σωµατείου Εργαζοµένων του Νοσοκοµείου Αµαλιάδας να στηρίξει µε προσωπικό την λειτουργία του Νοσοκοµείου Πύργου, αφού από τις 20 Μαρτίου, µε αφορµή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Ν.Μ Αµαλιάδας για ηλεκτρολογικές εργασίες, η Ν.Μ Πύργου δέχεται και διαχειρίζεται όλα τα περιστατικά της Ηλείας.

Η προκήρυξη 48ωρης απεργίας στο… κλειστό Νοσοκοµείο της Αµαλιάδας, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε για τον ∆ιοικητή που µίλησε για «κατήφορο». Μοναδική αχτίδα φωτός και αισιοδοξίας, φαίνεται πως είναι η απόφαση µερίδας εργαζοµένων από τη Ν.Μ Αµαλιάδας να βοηθήσουν στην κάλυψη των αυξηµένων αναγκών της Ν.Μ Πύργου, τόσο από τον περασµένο Σάββατο όσο και χθες το µεσηµέρι.

Κατήφορος «Σέβοµαι απόλυτα το δικαίωµα στην απεργία. Είναι πρωτοφανές όµως στην συνδικαλιστική ιστορία του τόπου να προκηρύσσεται απεργία σε κλειστή Νοσηλευτική Μονάδα και µε µοναδικό σκοπό την αποτροπή µετακίνησης ενός ελαχίστου αριθµού νοσηλευτικού προσωπικού στη ΝΜ Πύργου. Επειδή έχω υπάρξει συνδικαλιστής, αυτόν τον κατήφορο δεν τον φανταζόµουνα ποτέ. Όσο για την πλειοψηφία της ΠΟΕ∆ΗΝ, της τυφλής σύγκρουσης και του γραφειοκρατικοποι- ηµένου συνδικαλισµού αυτό που έχω να πω είναι ότι εργαζόµενοι δεν υπάρχουν µόνο στην Αµαλιάδα, υπάρχουν και στον Πύργο και από 20-03- 2018 σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών όλου του νοµού. Προφανώς τους είναι αδιάφορο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. ∆ιαµαντόπουλος. Θερµές ευχαριστίες Ο ∆ιοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας ∆ιαµαντόπουλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ν.Μ Αµαλιάδας που συνδράµει στη Ν.Μ Πύργου αυτή την περίοδο αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ν.Μ Πύργου που «στέκεται όρθιο κάτω από δύσκολες συνθήκες», όπως χαρακτηριστικά είπα και συµπλήρωσε, «Αυτό που προ- έχει αυτή τη στιγµή είναι η ασφαλής και η αξιοπρεπής φροντίδα των ασθενών που νοσηλεύονται στη Ν.Μ Πύργου. Όσοι επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό αναίτιων διακοµιδών στην Πάτρα ή απλωµένων ράντζων στη ΝΜ Πύργου διαψεύδονται».

∆ουλεύουµε για την υγεία και όχι για τις εκλογές Ο κ. ∆ιαµαντόπουλος, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, άφησε αιχµές και όψιµο ενδιαφέρον µε ιδιοτελείς σκοπούς, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Εµείς δεν κόβουµε κορδέλες σε άδεια από εξοπλισµό ηµιτελή κτίρια µε δανεικές κλίνες στήνοντας «φιέστες» προεκλογικού χαρακτήρα, εργαζόµαστε µεθοδικά για τη σταθεροποίηση και ανασυγκρότηση του συστήµατος υγείας µε απόλυτο κριτήριο την ασφάλεια των ασθενών. Η υπόθεση της ∆ηµόσιας Υγείας είναι πολύ σοβαρή για να την αντιµετωπίζουµε µε ελαφρότητα: Έχουν γνώση οι φύλακες».

Όλη η επικαιρότητα