Life

10 υπερβολικά προφανή σημάδια ότι νιώθει ενοχές

Ακούστε το άρθρο

Έχει ενοχές και βγάζει μάτι, αλλά εσύ έχεις αθώα καρδιά και δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

Για ρίξε μια ματιά….

Όταν σε μία σχέση είσαι απόλυτα ειλικρινής και δεν κρύβεις τίποτα από το σύντροφό σου, δεν πάει σχεδόν ποτέ το μυαλό σου στο κακό. Κρίνεις εξ ιδίων, θεωρείς ότι η σχέση σας είναι τέλεια και ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μεταξύ σας τριβή. Ωστόσο, κανείς δεν είναι τέλειος, άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη, σκέφτεσαι και έχεις αυτή τη διαίσθηση ότι κάτι δεν σου ταιριάζει, πως κάτι έχει αλλάξει. Είναι πολύ πιθανό να μην έχεις πέσει έξω, ειδικά αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω.

Ξαφνικά έγινε η Αμελί

Σου φέρνει τις παντόφλες, σου έχει ανάψει θερμοσίφωνα χωρίς να το ζητήσεις, μαγείρεψε και έχει πλύνει και τις κατσαρόλες. Συνήθως, στην καλύτερη, βάζει κατεψυγμένη πίτσα στο φούρνο, αυτή τη φορά όμως μαγείρεψε κανονικά. Και δεν είναι καν τα γενέθλιά σου, είναι μια απλή καθημερινή. Σίγουρα νιώθει ενοχές για κάτι, αλλά μη σκιάζεσαι. Δε μπορείς να συμπεράνεις τα χειρότερα με αυτήν την ένδειξη, ίσως απλά να είδε, χωρίς εσένα, το επόμενο επεισόδιο από την αγαπημένη σας σειρά.

Δεν μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια

Η Μαρινέλλα είπε: «Όταν σε κοιτώ στα μάτια δεν μπορείς να μου κρυφτείς». Όταν κοιτάς κάποιον στα μάτια νιώθει σαν να κοιτάς μέσα στην ψυχή του και να μαθαίνεις όλα του τα μυστικά. Αποφεύγει, λοιπόν, να σε κοιτάξει στα μάτια όταν του απευθύνεσαι; Κλασική περίπτωση ενοχών.

Σε κατηγορεί!

Εξίσου κλασικό σημάδι ενοχής. Τον κατηγορείς για κάτι, γίνεται αμυντικός και με μία περίτεχνη κίνηση, σου πετάει το μπαλάκι και ξαφνικά βρίσκεσαι εσύ στο εδώλιο.  Αυτό λέγεται προβολή.

Η προβολή είναι λοιπόν ένας ψυχολογικός αμυντικός μηχανισμός μέσω του οποίου το άτομο μπορεί να εκφράσει και να αναγνωρίσει διάφορες ανεπιθύμητες  πλευρές  του εαυτού του (χαρακτηριστικά, σκέψεις, συναισθήματα  ) τις οποίες το ίδιο αρνείται, προβάλλοντάς τις έξω από το ίδιο, συνήθως στους άλλους.

Δε μπορεί να κοιμηθεί

Είναι λογικό, γιατί αν έχεις τύψεις, δυσκολεύεσαι με τον ύπνο. Παρ’όλα αυτά, πριν προτρέξεις σε συμπεράσματα, σκέψου ότι μπορεί να σκέφτεται κάποιο πρόβλημα στη δουλειά. Αν, όμως, συνδυάζεται με τα παραπάνω, είναι μια ένδειξη πως κάτι έχει κάνει.

Σε αποφεύγει

Χωρίς να του έχεις κάνει κάτι και χωρίς να έχει περάσει κάποια κρίση η σχέση. Ένα συχνό σημάδι ενοχών είναι όταν κάποιος αποφεύγει συνειδητά το άτομο που έχει προδώσει. Λειτουργεί όπως το κοίταγμα στα μάτια, αποφεύγει την επαφή γιατί πιστεύει ότι θα τα καταλάβεις όλα.

Δεν έχει όρεξη

Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη δουλειά ή στην οικογένεια, τι μένει; Εσύ. Η απώλεια όρεξης είναι σημάδι αυξημένου στρες. Τι μπορεί να τον έχει αγχώσει;

Προσπαθεί να πιάσει ψιλή κουβεντούλα

Θέλει να πιάσει ψιλή κουβεντούλα γιατί φοβάται ότι μια πιο σοβαρή κουβέντα θα οδηγήσει σε θέματα που δεν θέλει να συζητήσει. Εκτός αυτού, αν βρίσκεστε σε παρέα, με αυτόν τον τρόπο θέλει να βάλει άλλα άτομα να μιλήσουν αντί γι’ αυτόν. Επιδιώκει να αντισταθμίσει την προδοσία του με κάτι καλό. Για παράδειγμα, θα παρατηρήσεις ότι έχει αρχίσει να γελάει με ό,τι βλακεία μπορεί να πεις ή ότι σου πατάει like στα πάντα. Κλασική περίπτωση τύψεων.

Συγκινείται εύκολα

Όταν έρχεστε σε αντιπαράθεση, ξαφνικά γίνεται πιο συναισθηματικός μπροστά σου.
Όταν οι άνθρωποι αναστατώνονται, συνήθως συμβαίνει επειδή αισθάνονται άσχημα για κάτι που έχουν κάνει. Θέλουν να στα πουν όλα, αλλά φοβούνται τις επιπτώσεις. Γι’ αυτό τους παίρνουν τα ζουμιά.

Λέει ψέματα

Είτε μικρά, είτε μεγάλα, είναι η φυσική αντίδραση του ανθρώπου όταν αγχώνεται. Μπορεί να αφορά ένα άσχετο θέμα, αλλά στο μυαλό του αυτό το θέμα να συνδέεται κάπως με το ένοχο μυστικό του.

Προσέχει το κινητό του

Δοκίμασε να πιάσεις μια φορά το κινητό του, τάχα μου δήθεν ότι θες να κοιτάξεις μια συνταγή του Πετρετζίκη. Αν σ’ το αρπάξει από τα χέρια επειδή δεν έχει μπαταρία ή επειδή κατεβάζει μία πολύ σημαντική εφαρμογή, είναι το τελειωτικό χτύπημα. Τον κατατρέχουν οι Ερινύες.

ΠΗΓΗ: in2life

Όλη η επικαιρότητα