Περίεργα

10 ανατριχιαστικές ιστορίες γύρω από μυστηριώδη νησιά

screenshot_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα νησιά αρκετές φορές περιβάλλονται από μυστήρια. Μύθοι, ιστορίες και  μυστικά που έχουν τόπο τους ένα νησί. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ταξιδέψετε σε 10 νησιά με τις πιο ανατριχιαστικές και μυστηριώδεις ιστορίες, αλλά και την ανακάλυψη ”καινούργιων Ατλαντίδων”. 

1. Το καταραμένο La Gaiola

 

Στη Νότια Ιταλία υπάρχει ένα νησί, το La Gaiola, που με μια πρώτη ματιά φαντάζει πανέμορφο.  Το νησί βρίσκεται στο κόλπο της Νάπολης,  χωρίζεται σε δύο μέρη, τα οποία ενώνει μια γέφυρα, ενώ περιτριγυρίζεται από αρχαία ερείπια τα οποία χρονολογούνται από την Αρχαία Ρώμη. Παλαιότερα αρκετοί εύποροι ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει στη κατοχή του το πανέμορφο νησί προκειμένου να περάσει τις διακοπές του εκεί. Τώρα το La Gaiola είναι εγκαταλελειμμένο, με μια βίλα στην οποία δεν μένει κανείς.

Ο λόγος; Απλά όποιος πήρε στην ιδιοκτησία του το νησί είχε να αντιμετωπίσει κάτι παραπάνω από κακή τύχη. Ο πρώτος κάτοικος του νησιού ήταν ένας ερημίτης τον οποίο όλοι ξέρουν μόνο με το ψευδώνυμο ”ο μάγος” και έζησε εκεί στις αρχές του 19ου αιώνα. Η “κατάρα” του νησιού λοιπόν ξεκινάει μετά από αυτόν το μυστηριώδη κάτοικο, το 1920. Τότε ένας εύπορος άνδρας είχε χτίσει μια βίλα στο νησί και πήγε να μείνει με την γυναίκα του. Λίγο αργότερα όμως βρέθηκε δολοφονημένος και το πτώμα του τυλιγμένο σε ένα χαλί. Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από όταν και η γυναίκα του βρέθηκε νεκρή. Φαίνεται ότι είχε πνιγεί στα ήρεμα νερά του κόλπου.

Ύστερα το νησί πέρασε σε έναν εύπορο Γερμανό, ο οποίος λεγόταν Otto Grunback. Ο πλούσιος Γερμανός όμως δεν απήλαυσε για μεγάλο χρονικό διάστημα το όμορφο νησί διότι πέθανε από έμφραγμα. Ο επόμενος ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός μεγιστάνας ο οποίος είχε μια φαρμακευτική εταιρία,  τρελάθηκε και αυτοκτόνησε.  Η τραγική λίστα δεν σταματάει εδώ. Ο επόμενος ιδιοκτήτης ήταν ο γιος του θρυλικού επικεφαλής της Fiat, ο Gianni Agnelli. Και εκείνος όμως είχε την ίδια τύχη με τον Ελβετό μεγιστάνα. Τη σκυτάλη πήρε ο ανιψιός του Angelli που ήταν ο κληρονόμος της περιουσίας του. Και εκείνος όμως πέθανε από μία εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου. Ο επόμενος ιδιοκτήτης δεν πέθανε αλλά χρεοκόπησε, ενώ ο εγγονός του J.Paul Getty, απήχθη αμέσως μετά την αγορά του La Gaiola.

Τώρα στο όμορφο La Gaiola δεν μένει κανείς και η βίλα είναι εγκαταλελειμμένη. Ακόμη και να σας το χαρίζανε, θα πηγαίνατε;

2. Η Palmyra ήταν το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού

 

H Palmyra είναι ένα πανέμορφο νησί και βρίσκεται 1600 χιλιόμετρα Νότια της Χαβάης. Ωστόσο πέρα από την ομορφιά του είναι γνωστό και για ένα τραγικό γεγονός. Η Palmyra ήταν το τέλος του ταξιδιού για τον Malcolm “Mac” Graham και την Eleanor “Muff” Eddington. Οι δύο τους ήταν ένα αξιαγάπητο ζευγάρι, εύποροι και λάτρεις τις ιστιοπλοΐας. Παντρεύτηκαν το 1961 και έπειτα πραγματοποίησαν ένα μήνα του μέλιτος ο οποίος όμως κράτησε για έξι χρόνια. Το ζευγάρι ταξίδευε στο κόσμο κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι, ιστιοπλοΐα.

Το 1974 αποφάσισαν να ξανακάνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Στις 2 Ιουλίου βρέθηκαν στη Palmyra και εκεί έμελλε να είναι και το τέλος των ταξιδιών τους. Λίγο αφότου οι Graham έφτασαν στο πανέμορφο νησί γνώρισαν ένα άλλο ζευγάρι τον Roy και την Stephanie Allen. Τουλάχιστον με αυτό το όνομα είχαν συστηθεί, γιατί στην πραγματικότητα ήταν ο Buck Duane Walker, ένας δραπέτης, και η κοπέλα του η Stephanie Streans. Η σχέση των δύο ζευγαριών όμως δεν ήταν και η καλύτερη καθώς οι Graham φοβόντουσαν τον ”Roy” γιατί ψάρευε χρησιμοποιώντας το όπλο του. Το παράνομο ζευγάρι όμως αποφάσισε να φτιάξει τη σχέση τους με τους Graham και πήγε από τη κατοικία τους με ένα κέικ. Έκτοτε κανείς δεν ξανά άκουσε νέα από τον Mac και την Muff Graham.

Έντεκα χρόνια αργότερα το δικαστήριο καταδίκασε τον Walker για το θάνατο της Muff, της οποία το πτώμα βρέθηκε απανθρακωμένο με εμφανή τραύματα από σφαίρα. Αρκετά πιθανό είναι ο Walker να σκότωσε και τον Mac, του οποίου το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ. Ο δολοφόνος οδηγήθηκε στη φυλακή και λίγο αργότερα πέθανε από καρκίνο.

3. Τα αιματοβαμμένα Galapagos

 

Η συγκεκριμένη ιστορία θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός σαπουνόπερας και μιας μυστηριώδους ιστορίας φόνου. Τη δεκαετία του 1930  ένας Γερμανός οδοντίατρος, ο Friedrich Ritter, αποφάσισε να ζήσει ήρεμα με μια ασθενή του, την οποία και ερωτεύτηκε, στα παγκοσμίου φήμης νησιά Galapagos, τα οποία όμως τότε ήταν αρκετά αραιοκατοικημένα. Στο ίδιο νησί έμενε ένας πρώην στρατιωτικός ο Heinz Wittmer αλλά και μια εκκεντρική γυναίκα η  οποία αυτοαποκαλούνταν   βαρόνη Eloise Wehrborn de Wagner-Bosquet. Η βαρόνη λοιπόν κάθε άλλο παρά διακριτική ήταν καθώς είχε διάφορους εραστές, διαλαλούσε ότι ήθελε να φτιάξει ένα ξενοδοχείο στο νησί, ενώ είχε προκαλέσει και το ενδιαφέρον του τύπου καθώς κυκλοφορούσε μόνο με τα εσώρουχα.

Αυτή της η συμπεριφορά εκνεύριζε τους Ritters που είχαν έρθει στο νησί προκειμένου να ζήσουν ήρεμα και χωρίς φασαρίες. Ritters και βαρόνη λοιπόν τσακώνονταν αρκετά συχνά, ενώ ο Wittmer παρέμενε αμέτοχος και ήρεμος. Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμη χειρότερα όταν δύο εραστές της εκκεντρικής γυναίκας άρχισαν να τσακώνονται. Ο ένας λεγόταν Philippson και καθώς ήταν πιο ογκώδεις έδερνε αρκετά συχνά τον δεύτερο, Lorenz . Ο Lorenz λοιπόν έφυγε από τη κατοικία της βαρόνης και βρήκε κατάλυμα στο σπίτι του Wittmer.

Το Μάρτιο του 1934 η βαρόνη και ο εραστής της, Philippson εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τον Wittmer και την οικογένεια του, το ζευγάρι έφυγε για την Tahiti. Ωστόσο η ιστορία αυτή δεν είχε βάση καθώς κανείς δεν είχε δει κάποιο πλοίο να πλησιάζει το νησί, ενώ η βαρόνη είχε αφήσει αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας πίσω της.

Σύμφωνα με τον Ritter και την σύντροφό του, ο Lorenz σκότωσε τη βαρόνη και τον Philippson και κάπως έπεισε τον Wittmer να τον καλύψει. O Lorenz δεν έμεινε για αρκετό καιρό στο νησί καθώς έπεισε έναν ψαρά να τον μεταφέρει, με τους δύο άντρες όμως να βρίσκονται κάποιος μήνες μετά νεκροί από αφυδάτωση στο νησί  Marchena. Πιθανότητα να χάλασε η βάρκα και οι δύο άντρες να μην μπορούσαν να φύγουν από το Marchena.

Οι θάνατοι όμως δεν σταματάνε εκεί. Λίγο καιρό αργότερα ο Ritter πέθανε από δηλητηρίαση. Ωστόσο αρκετοί πιστεύουν ότι τον δολοφόνησε η σύντροφος του, καθώς η σχέση τους είχε τελειώσει.  Εκείνη σύντομα πήγε πίσω στη Γερμανία και άφησε τους Wittmers μόνος τους στο νησί.

Το 2014 αυτή η περίεργη και μυστηριώδης ιστορία έγινε ταινία.

4. Κάτι σαν την χαμένη Ατλαντίδα στο ιαπωνικό νησί Yonaguni Jima

 

Η γεωλόγος Masaaki Kimura είναι πεπεισμένη ότι έχει ανακαλύψει μια αρχαία ιαπωνική πόλη που χρονολογείται έως και 5.000 χρόνια πριν. Αυτή της η ανακάλυψη βρίσκεται ανοικτά της νήσου Yonaguni Jima και όπως πιστεύει πρόκειται για μια πόλη που βυθίστηκε ύστερα από κάποιον μεγάλο σεισμό. Εκεί βρίσκονται αρκετές πέτρινες κατασκευές, τις οποίες η Kimura ισχυρίζεται ότι έχουν κατασκευάσει άνθρωποι.

Όμως δεν είναι όλοι υποστηρικτές της ίδιας θεωρίας. Για την ακρίβεια ο γεωλόγος  Robert Schoch πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα πετρώματα δεν είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα αλλά έχουν πάρει αυτή τη μορφή από τη θάλασσα που χτυπάει τις πέτρες. Την ίδια άποψη φαίνεται ότι ασπάστηκε και η ιαπωνική κυβέρνηση η οποία δεν έδωσε την άδεια της προκειμένου να γίνουν επιπλέον έρευνες .

Η Masaaki Kimura όμως δεν λέει να εγκαταλείψει την θεωρία της. Μάλιστα για να την υποστηρίξει φέρνει ως παράδειγμα ένα τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το 1771. Κάτι τέτοιο λέει η Kimuri μπορεί να είχε γίνει και παλαιότερα με αποτέλεσμα να βύθισε κάποια πόλη και αυτά τα ερείπια να είναι όσα απέμειναν από μια άλλη ”Ατλαντίδα”.

5. Το χαμένο αεροπλάνο της Malaysian Airlines πέρασε από τις Μαλδίβες

 

Λίγο καιρό πριν η μυστηριώδης εξαφάνιση του αεροσκάφους της  Malaysian Airlines είχε συνταράξει ολόκληρο το κόσμο. Κανείς δεν μπόρεσε να δώσει μια λογική εξήγηση για το πως χάθηκε το αεροπλάνο και το προς τα που κατευθύνθηκε. Ωστόσο οι κάτοικοι του Kudahuvadhoo, ενός νησιού στις Μαλδίβες,ισχυρίζονται ότι είδαν το αεροσκάφος να περνάει πάνω από το νησί και μάλιστα να πετάει αρκετά χαμηλά.

Το μυστήριο γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο καθώς λίγο αφότου το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, βρέθηκε ένα περίεργο αντικείμενο σε μια παραλία του νησιού. Οι κάτοικοι φώναξαν την αστυνομία γιατί νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό, με τους αστυνομικούς να λένε ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικά αλλά να αρνούνται να τοποθετηθούν και περαιτέρω. Μια τοπική εφημερία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος πυροσβεστικός μηχανισμός του αεροσκάφους.

Πάντως παρά τα όσα ισχυρίζονται οι κάτοικοι δεν πραγματοποιήθηκε καμία έρευνα στην περιοχή καθώς οι υπεύθυνοι τόνιζαν ότι δεν γινόταν το αεροσκάφος να έφτανε μέχρι τις Μαλδίβες. 

6. Τα κινούμενα φέρετρα στo Barbados

 

To 1808 συνέβη ένα τραγικό γεγονός για την οικογένεια των Chases καθώς έχασαν τη μικρή κόρη τους Mary. Το πτώμα του μωρού είχε τοποθετηθεί σε ένα μεταλλικό φέρετρο σε μια κρύπτη. Λίγα χρόνια αργότερα η Dorcas Chase αυτοκτόνησε από ασιτία, ενώ ένα μήνα αργότερα πέθανε και ο πατέρας των δύο κοριτσιών ο Colonel Chase. Μετά τη κηδεία του άνδρα ανοίχθηκε η κρύπτη προκειμένου να τοποθετηθεί το φέρετρο όμως διαπιστώθηκε ότι το φέρετρο της Mary ήταν σηκωμένο και τοποθετημένο σε μια γωνία. Τότε νόμιζαν ότι πρόκειται απλώς για κάποιους εισβολείς, που είχαν μπει στο τάφο προκειμένου να κλέψουν. Σφράγισαν καλύτερα το τάφο λοιπόν και δεν έδωσαν περισσότερη σημασία στο γεγονός.

Ωστόσο όταν ο τάφος ξανάνοιξε μετά από μια άλλη κηδεία διαπιστώθηκε ότι κανένα από τα φέρετρα δεν ήταν στην αρχική τους θέση. Τότε άρχισαν να λέγονται και ιστορίες πως ακουγόντουσαν φωνές αλλά και καλπασμός αλόγων κοντά στον τάφο. Τρία χρόνια αργότερα, ο τάφος ξανά άνοιξε και διαπιστώθηκε ότι τα φέρετρα είχαν πεταχτεί κάτω.

Ο κυβερνήτης Λόρδος Combermere αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτήν την ιστορία. Για αυτό λοιπόν ασφάλισε το τάφο πολύ καλά ενώ τοποθέτησε και άμμο στο εσωτερικό του για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν πατημασιές. Ο τάφος άνοιξε λοιπόν για τελευταία φορά όμως τα φέρετρα είχαν μετακινηθεί ξανά από την αρχική τους θέση ενώ η άμμος ήταν ανέγγιχτη. Τα φέρετρα έπειτα απομακρύνθηκαν από τη κρύπτη και θάφτηκαν σε άλλα μέρη του νεκροταφείου.

Από τότε λοιπόν έχει υποτεθεί ότι η κρύπτη πλημμύριζε και το νερό μετακινούσε τα φέρετρα. Αλλά αφού κανείς δεν το απέδειξε παρέμεινε ένας μύθος και ο καθένας έδωσε τη δική του εκδοχή.

7. Μια παραλία μυστήρια στα νησιά Marieta

Στα νησιά Marieta στο Μεξικό, οι ιθαγενείς Huichol, ακολουθούν ακόμη τις αρχαίες παραδόσεις κάνοντας τελετές προς τιμήν του Πατέρα Ήλιου και της μητέρας Ωκεανού. Οι Huichol θεωρούν ότι αυτές οι τελετουργίες διατηρούν την ισορροπία μεταξύ των θεών οι οποίοι θεωρείται ότι ενώνονται στο ακατοίκητο νησί των Marieta, Redonda.

Και όμως το πραγματικό μυστήριο δεν είναι αυτό, αλλά μια παραλία που υπάρχει στο κέντρο του νησιού και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως δημιουργήθηκε. Σύμφωνα με τους ειδικούς μια τέτοια παραλία είναι αδύνατο να υπάρχει σε ένα ηφαιστειογενές νησί. Μια εξήγηση πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη παραλία δημιουργήθηκε έπειτα από εκρήξεις που δοκίμασαν στρατιωτικές δυνάμεις του είχαν πάει στο νησί για στρατιωτικές δοκιμές.

8. Ο μόνος επιζών ήταν ένας ψυχοπαθής δολοφόνος

 

Το νησί George βρίσκεται στα ανοικτά του  Labrador και ήταν ένας ευτυχισμένος τόπος μέχρι το 1876. Τότε συνέβη ένα ναυάγιο του πλοίου Walrus με τον κυβερνήτη να ζητά από τους ναύτες να πάνε στις σωστικές λέμβους προκειμένου να τα καταφέρουν. Όμως μόνο ένας άντρας κατάφερε να σωθεί και να φτάσει στην ακτή. Αυτή τουλάχιστον ήταν η ιστορία που είπε στους ψαράδες που τον βρήκαν και τον βοήθησαν.

Αργότερα όμως, κάποιοι άλλοι ψαράδες επισκέφτηκαν το νησί George και βρήκαν στην ακτή πτώματα ανθρώπων, τα οποία ήταν ακρωτηριασμένα. Για την ακρίβεια τους έλειπε το κεφάλι, ενώ ένα άλλο πτώμα είχε τραύματα από τσεκούρι στο κεφάλι. Ο εργοδότης των ψαράδων επισκέφτηκε το νησί προκειμένου να θάψει τα πτώματα και ανακάλυψε μερικά σάπια χαρτιά και τη φωτογραφία μιας άγνωστης γυναίκας. Από ότι φαίνεται τα ακρωτηριασμένα πτώματα που βρήκαν οι ψαράδες ήταν άνδρες από το πλήρωμα του Walrus. Όμως ο μόνος επιζών και δολοφόνος τους είχε ήδη εξαφανιστεί και κανείς δεν τον βρήκε ποτέ.

9. Μοιραίες διακοπές για δύο αδερφές στο νησί Phi Phi

 

Το 2012 οι Καναδές αδερφές Audrey και Noemi Belanger είχαν επισκεφτεί το νησί Phi Phi στη Ταϊλάνδη προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους. Εκεί όμως έμελλε να ζήσουν και τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με τις αρχές να λένε ότι δηλητηριάστηκαν από ένα εντομοκτόνο, το οποίο κανονικά βρίσκεται σε μικρότερες ποσότητες σε σιρόπι για βήχα.

Ο πατέρας των κοριτσιών αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι κόρες του θα έπιναν κάτι τέτοιο και ισχυρίστηκε ότι οι αρχές και το προσωπικό του ξενοδοχείου καλύπτουν τα όσα έγιναν πραγματικά που οδήγησαν στο θάνατο των κοριτσιών. Μάλιστα ένα βίντεο έδειξε ότι οι δύο αδερφές είχαν πάει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με δύο Πορτογάλους άνδρες που ίσως γνώριζαν τα πραγματικά αίτια του θανάτου αλλά αφέθηκαν να φύγουν από την Ταϊλάνδη.

Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το πως και το γιατί οι δύο αδερφές δηλητηριάστηκαν.

10. Η Ατλαντίδα της Βραζιλίας

 

Η θρυλική χαμένη ήπειρος της Ατλαντίδας έχει εξάψει το ενδιαφέρον παγκοσμίως με αρκετούς μύθους να αναπτύσσονται γύρω από αυτή. Οι Βραζιλιάνοι όμως βρέθηκαν μπροστά σε μια άλλη μυστηριώδη χαμένη ήπειρο και προσπαθούν να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες. Για την ακρίβεια Βραζιλιάνοι γεωλόγοι μαζί με Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν στο βυθό του ωκεανού ένα γρανίτη δυόμιση χιλιάδων μέτρων. Δεδομένου ότι ο γρανίτης μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στη στεριά, οι επιστήμονες θεωρούν ότι το πιο πιθανό είναι ότι υπήρχε μια ήπειρος η οποία βυθίστηκε και εξαφανίστηκε.

Προς το παρόν, τα αίτια που ο γρανίτης βρέθηκε βυθισμένος στον ωκεανό δεν έχουν γίνει γνωστά και επομένως δεν έχουν προχωρήσει οι έρευνες για το αν όντως υπήρχε μια χαμένη ήπειρος. Πάντως ακόμη και αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για κάποια χαμένη ήπειρο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτή δεν γίνεται να είναι η μυθική Ατλαντίδα αλλά κάποια άλλη.

Πηγή: listverse.com

Όλη η επικαιρότητα