Αποδράσεις

10 από τις πιο αγαπημένες ελληνικές παραλίες

upl532869235129e.jpg
Ακούστε το άρθρο

Άπελλα – Κάρπαθος: Άσπρη άμμος, βότσαλα, κρυστάλλινα βαθιά νερά και πεύκα για μια από τις πιο ωραίες παραλίες των Δωδεκανήσων και της Ελλάδας. 16 χιλιόμετρα βορειότερα από την πρωτεύουσα, τα Πηγάδια, απ’ τα οποία μπορείς να πάρεις και το εκδρομικό καΐκι.

Βοϊδοκοιλιά – Μεσσηνία: Το Ω αποτυπωμένο στη γη. Από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου, σχεδόν αγκαλιά με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, είναι σπουδαίο οικοσύστημα ενταγμένο στο Natura 2000. Θα προσεγγίσεις από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι ή από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Κάτεργο – Φολέγανδρος: Η πρόσβαση είναι εφικτή από τον Καραβοστάση με το καραβάκι ή με τα πόδια από μονοπάτι που ξεκινά από το Λιβάδι. Η πιο όμορφη παραλία του νησιού, παντελώς έρημη, πήρε τ’ όνομά της από την εξόρυξη αιματίτη τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για να βάφουν τα σπίτια και τα σκάφη τους.

Canal d’ Amour – Κέρκυρα: Αν κολυμπήσεις μέσα στο «κανάλι της αγάπης», τότε στην άλλη πλευρά του θα βρεις την αγάπη της ζωής σου. Αν δεν πιστεύεις στους μύθους πάλι, απλά δες από κοντά τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς από ψαμμόλιθο, τους μικρούς όρμους, τις σπηλιές και τα ζεστά νερά της θάλασσας.

Λαλάρια – Σκιάθος: Η πρόσβαση γίνεται μόνο δια θαλάσσης και μόνο όταν έχει νηνεμία οπότε εξ αρχής ξέρεις ότι μόλις φτάσεις, αυτό που θ’ αντικρίσεις πρέπει να σε αποζημιώσει. Κι έτσι είναι. Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, οι ανεμοδαρμένοι απόκρημνοι λευκοί βράχοι, τα «λαλάρια» της παραλίας – δηλαδή τα λευκά βότσαλα- και η πεντακάθαρη θάλασσα, απλά θα σε μαγέψουν.

Μπάλος – Κρήτη: η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης, δίπλα στο ακρωτήριο της Γραμβούσας. Γαλαζοπράσινα νερά, άγρια φυσική ομορφιά, εξωτικό τοπίο. Το καλοκαίρι καθημερινά καραβάκια φέρνουν επισκέπτες από την Κίσσαμο. Η διάσημη λιμνοθάλασσα βρίσκεται 56 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων.

Μύρτος – Κεφαλονιά: Άσπρα βότσαλα, γαλάζια νερά, γκρεμός 800 μέτρων. Αυτός είναι ο πολυβραβευμένος Μύρτος, στο βόρειο τμήμα του νησιού, 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Αργοστόλι. Οργανωμένος, επιβλητικός, χρειάζεται προσοχή γιατί ο κόλπος είναι ανοιχτός και τα ρεύματα πολλά.

Πόρτο Κατσίκι – Λευκάδα: στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας, άφησε το Αθάνι – τον τελευταίο οικισμό πίσω σου – και προσεκτικά ακολούθησε τον φιδίσιο δρόμο προς το Πόρτο Κατσίκι. 100 σκαλοπάτια σε χωρίζουν από τη μαγεία (εσένα και μερικές χιλιάδες επισκεπτών αν είναι Αύγουστος). Νερά σε όλη τη γκάμα του τιρκουάζ, χρυσή άμμος, και mentalité «όλοι οι καλοί χωράνε»… στον παράδεισο.

Σαρακήνικο – Μήλος: Διαβρωμένα ηφαιστειογενή βράχια, σπηλιές και το σκούρο σμαραγδί της θάλασσας να «σπάει» το εκτυφλωτικό λευκό της πέτρας. Αυτό είναι το Σαρακήνικο – από τους Σαρακηνούς πειρατές – που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειότερα του Αδάμαντα. Προσοχή, χρειάζεσαι απαραιτήτως αντηλιακό!

Super Paradise – Μύκονος: Παράδεισος όνομα και πράγμα, ανακαλύφθηκε από όσους επιζητούσαν να βρίσκονται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, η παραλία βρίσκεται 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Χώρα και θεωρείται η πλέον εναλλακτική του νησιού. Παρ’ όλη την οργάνωση, διατηρεί την πεντακάθαρη θάλασσα και την θέα στον καταγάλανο κόλπο. 


Πηγή: thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα