Lifestyle

10 άστεγοι που κατάφεραν να γίνουν πολύ διάσημοι

Ακούστε το άρθρο

Πολλές από τις διασημότητες που γνωρίζουμε σήμερα βίωσαν μια περίοδο που ήταν άστεγοι πριν γίνουν επιτυχημένοι. Η διαβίωση στους δρόμους είναι μια τραυματική εμπειρία που μπορεί να βλάψει τη σωματική και συναισθηματική υγεία ενός ατόμου, ωστόσο αυτοί οι αστέρες δεν άφησαν τις ατυχίες να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο τους για την επιτυχία.

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να τα έχουν όλα στη ζωή: επιρροή, φήμη, χρήματα και εξουσία. Όταν τους κοιτάμε, ονειρευόμαστε να είμασταν στην θέση τους, ωστόσο είναι ατυχές το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν προκαταλήψεις απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, όπως οι άστεγοι. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ότι το να μείνει κάποιος άστεγος μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή.

Τα άτομα λοιπόν με μεγάλη επιρροή που βλέπεις στην τηλεόραση σου, δεν ξεκίνησαν όλα με τον ίδιο τρόπο. Οι ιστορίες τους αποδεικνύουν ότι η ζωή μπορεί να πάρει άσχημη τροπή, ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορεί να καθορίσει τη μελλοντική ζωή ενός ατόμου. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν που να μείνουν, η τύχη τους χαμογέλασε κάποια στιγμή. Σήμερα αυτές οι προσωπικότητες έχουν γίνει έμπνευση για τους ανθρώπους που ονειρεύονται μια καριέρα.

Δείτε παρακάτω 10 προσωπικότητες που ήταν άστεγοι πριν γίνουν διάσημοι.

Ντάνιελ Κρεγκ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, γνωστός και ως James Bond, μετακόμισε στο Λονδίνο και σπούδασε στο National Youth Theatre και αποφοίτησε από το Guildhall School of Music and Drama το 1991. Πριν πάρει τον πρώτο του ρόλο στην μεγάλη οθόνη το 1992, ο Κρεγκ προσπαθούσε να συντηρήσει τον εαυτό του οικονομικά και κάποια στιγμή κατέληξε να μείνει άστεγος και να κοιμάται στα παγκάκια ενός πάρκου του Λονδίνου.

Τζένιφερ Λόπεζ

Όταν ήταν 18 ετών, η Λόπεζ μετακόμισε από το σπίτι της Μπρονξ, με σκοπό να γίνει αστέρας. Έχει δηλώσει στον Τύπο ότι είχε κουβεντιάσει με τη μαμά της που είχε αντίθετη γνώμη, “Η μητέρα μου και εγώ δεν συμφωνούσαμε. Δεν ήθελα να πάω στο κολέγιο. Ήθελα να προσπαθήσω να τα βγάλω πέρα δουλεύοντας ως χορεύτρια. Ήμουν άστεγη.” Πριν η καριέρα της απογειωθεί, κοιμόταν σε ένα μικρό πτυσσόμενο κρεβάτι στο στούντιο χορού της.

Σιλβέστερ Σταλόνε

Ενώ προσπαθούσε να ζήσει ως ηθοποιός, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του χωρίς να έχει ένας μέρος για να αποκαλεί σπίτι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Σταλόνε κοιμόταν σε παγκάκια σε ένα σταθμό λεωφορείων στο Port Authority και ξεκίνησε να γράφει την ταινία που θα γινόταν η μελλοντική του επιτυχία, το Ρόκι. Ήταν πολύ αποφασισμένος να παίξει τον Ρόκι στην ταινία, και αρνήθηκε να την πουλήσει σε οποιονδήποτε, μέχρι ο αγοραστής να του δώσει την ευκαιρία να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκείνη την περίοδο είχε παίξει και σε μια ερωτική ταινία, για την οποία θα πληρωνόταν 100 δολάρια την ημέρα. Δούλεψε για 2 μέρες προκειμένου να μην κοιμάται έξω στο κρύο.

Στιβ Τζομπς

Ο αείμνηστος Στιβ Τζομπς είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή πριν γίνει διάσημος. Ο εγκέφαλος της Apple, πέρασε μεγάλο μέρος της εφηβικής του ηλικίας στηριζόμενος στην βοήθεια άλλων ανθρώπων. Όταν ήταν στο κολλέγιο, η ζωή του ήταν πολύ δύσκολη, καθώς τις περισσότερες φορές έπρεπε να κοιμάται στο πάτωμα των δωματίων των φίλων του, καθώς δεν είχε αρκετά χρήματα για να νοικιάσει έναν κοιτώνα. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Τζομπς μάζευε άδεια κουτάκια αναψυκτικών τα οποία έδινε για ανακύκλωση κερδίζοντας ένα μικρό χαρτζηλίκι, το οποίο του επέτρεπε να έχει ένα αξιοπρεπές γεύμα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Κερτ Κομπέιν

Ο τραγουδιστής των Nirvana, ήταν ένα φιλάσθενο παιδί. Η υγεία του επιδεινώθηκε όταν ήταν επτά ετών, λόγω του διαζυγίου των γονιών του. Σε συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι ποτέ δεν αισθάνηκε ασφαλής ή ότι είχε αγαπηθεί. Έγινε αντικοινωνικός και ήταν απογοητευμένος από την ζωή. Μετά το διαζύγιο των γονιών του έζησε στα σπίτια διάφορων συγγενών μέχρι που κατέληξε άστεγος και κοιμόταν κάτω από μια γέφυρα.

Κάρι Γκραντ

Η παιδική ηλικία του Κάρι Γκραντ δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Ήταν μοναχογιός και μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια. Η μητέρα του, που είχε χάσει ένα παιδί, το οποίο πέθανε πριν τη γέννηση του Γκραντ, έπασχε από βαρειά κατάθλιψη, ενώ ο πατέρας του ήταν αλκοολικός. Όταν ήταν εννέα ετών, ο πατέρας του έκλεισε την μητέρα του σε ένα ίδρυμα και είπε στον Γκραντ ότι έφυγε για μακρινό ταξίδι. Το 1918 απεβλήθη από το σχολείο και αποφάσισε να ακολουθήσει τον θίασο του Μπομπ Πέντερ σε περιοδείες ανά την Αγγλία, ως ακροβάτης. Ο Κάρι πέρασε αρκετές νύχτες στους δρόμους του Σαουθάμπτον της Αγγλίας και αναγκάστηκε να εργαστεί στις αποβάθρες για να πάρει κάτι να φάει.

Κάρμεν Ηλέκτρα

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι όταν η Κάρμεν Ηλέκτρα ήταν 20 ετών, ζούσε για δύο χρόνια στους δρόμους του Χόλιγουντ. Μεγάλωσε ως μπαλαρίνα στο Σινσινάτι, ενώ συνεργάστηκε με τον Πρινς και εμφανιζόταν στο club του Glam Slam στο Λος Άντζελες. Όταν η συνεργασία τους τελείωσε, η Κάρμεν έμεινε άνεργη και όσες οικονομίες είχε μαζέψει κλάπηκαν από τον τότε φίλο της. Έτσι, έμεινε άστεγη για δύο χρόνια μέχρι που την πήραν για οντισιόν στο “Baywatch”.

Κέλσι Γκράμερ

Θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς κωμικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Έχει πάρει μέρος σε πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις και ταινίες, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στις τηλεοπτικές σειρές “Cheers” και “Frasier”, στις οποίες υποδύθηκε τον αξιαγάπητο χαρακτήρα “Φρέιζερ Κρέιν”. Όταν ήταν δύο ετών οι γονείς του χώρισαν. Μετακόμισαν με την μητέρα του και την αδερφή του στο σπίτι του παππού του, ο οποίος και τον μεγάλωσε. Όταν ήταν 13 ετών, ένας άντρας έκαψε τον πατέρα του ζωντανό μέσα στο αυτοκίνητο του. Η κακοτυχία συνεχίστηκε. 7 χρόνια αργότερα η αδερφή του βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Παρόλες τις τραγωδίες, ο Κέλσι αποφοίτησε από το Τζούλιαρντ. Κατέληξε άστεγος στην Νέα Υόρκη, κατασκηνώνοντας πίσω από ένα στενάκι στο θέατρο όπου δούλευε.

Τζιμ Μόρισον

Ο διάσημος τραγουδιστής των Doors γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα. Η οικογένεια του αναγκαζόταν να μετακομίζει συχνά λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του, ο οποίος ήταν στρατιωτικός. Τον Ιανουάριο του 1964, χάρη στη συμβουλή ενός καθηγητή του στο κολέγιο FSU, ο Μόρισον μετακόμισε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, όπου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο UCLA, με διάκριση στον κινηματογράφο. Εκείνη την περίοδο συνήθιζε να κοιμάται σε ταράτσες, σε αυτοκίνητα και κάτω από την προβλήτα της Venice Beach. Ένας φίλος του είχε αναφέρει στα ΜΜΕ ότι ο Μόρισον ζούσε με κονσέρβες φασολιών την περίοδο που ήταν άστεγος.

Τζιμ Κάρεϊ

Όταν ήταν ακόμα στο σχολείο, ο πατέρας του έχασε την δουλειά του ως λογιστής και η οικογένεια του δεν είχε κανένα έσοδο. Ο Κάρεϊ παράτησε το σχολείο και με τα αδέλφια του αναγκάστηκαν να δουλέψουν. Καθάριζαν ένα εργοστάσιο ελαστικών στο Οντάριο, όπου ο πατέρας τους είχε καταφέρει να βρει δουλειά ως φρουρός ασφαλείας. Επιπλέον, ο Κάρεϊ έκανε και άλλες δουλειές για να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα. Όταν ο πατέρας του έχασε την εργασία του ως φύλακας, η οικογένεια αναγκάστηκε να ζει σε ένα φορτηγάκι Volkswagen. Γυρνουσαν την πόλη την ημέρα ψάχνοντας εργασία, ενώ το βράδυ διανυκτέρευαν σε διάφορα πάρκινγκ.

via

Όλη η επικαιρότητα