Lifestyle

10 Διάσημοι που υπήρξαν θύματα βιασμού

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την πρόσφατη εκ βαθέων συνέντευξη της Τζέιν Φόντα σχετικά με τη δική της εμπειρία, ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση κάποια στιγμή στη ζωή τους ενώ είναι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιλέξει να μιλήσουν ανοιχτά επί του θέματος με στόχο να αφυπνίσουν όλους όσους φοβούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα αλλά και να τιμωρήσουν τους θύτες.

Στα 79 της χρόνια η Τζέιν Φόντα προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις: «Για για να σου δώσω να καταλάβεις το τίμημα της πατριαρχίας στις γυναίκες, με έχουν βιάσει, έχω κακοποιηθεί σeξουαλικά ως παιδί και έχω απολυθεί επειδή δεν κοιμήθηκα με το αφεντικό μου και πάντα σκεφτόμουν ότι ήταν δικό μου λάθος, ότι δεν έκανα ή δεν είπα το σωστό».

Ένας θείος της βίασε την Τέρι Χάτσερ όταν ήταν μόλις 5 ετών. Το 2002, η διάσημη ηθοποιός κατέθεσε εναντίον του σε δίκη και τον είδε να καταδιάζεται σε 14 χρόνια φυλάκισης.

Όταν ήταν 19 ετών έπεσε θύμα βιασμού η Lady Gaga και σήμερα αποκαλύπτει ότι “για 7 χρόνια δεν το είχε πει σε κανέναν”.

“Δεν ήξερα ούτε πως να σκεφτώ σχετικά. Δεν ήξερα πως να το δεχτώ, δεν ήξερα πώς να μην κατηγορήσω τον εαυτό μου, ή να πιστέψω ότι δεν ήταν λάθος μου. Ήταν κάτι που πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου. Άλλαξε αυτό που είμαι ολοκληρωτικά. Άλλαξε το σώμα μου, άλλαξε τις σκέψεις μου”.

48 ετών σήμερα, η Άσλεϊ Τζαντ έχει μιλήσει επανειλημμένα για την τραυματική εμπειρία της.”Έχω επιζήσει βιασμού, σeξουαλικής επίθεσης και αιμομιξίας”, έχει παραδεχτεί δραματικά η συμπαθής ηθοποιός τόσο σε συνεντεύξεις όσο και στο βιβλίο με τίτλο “All That Is Bitter and Sweet.”

Ο Σάια ΛαΜπεφ ισχυρίστηκε ότι τον βίασε μία από τις θαυμάστριές του στο πλαίσιο εικαστικής εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε.

“Είχε έρθει με τον φίλο της που περίμενε έξω, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Με μαστίγωσε για 10 λεπτά στο πόδι και μετά με έγδυσε και με βίασε. Όταν βγήκε έξω ξεμαλλιασμένη και λερωμένη από το κραγιόν το θέαμα για όσους την είδαν δεν ήταν και το καλύτερο. Σκέψου τον φίλο της”, υποστήριξε ο ΛαΜπεφ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σχετικά.

Φραν Ντρέσερ. Η ηθοποιός που έγινε διάσημη ως η “Νταντά Φάιν” στην τηλεοπτική επιτυχία των ’90s ήταν στο σπίτι με μια φίλη της όταν τους επιτέθηκαν, τις λήστεψαν και τις βίασαν το 1985. Στο σπίτι βρισκόταν και ο σύζυγός της, Πίτερ Τζάκομπσον, στον οποίο οι δράστες επιτέθηκαν, υποχρεώνοντάς τον να παρακολουθεί τον βιασμό.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έπεσε θύμα βιασμού από έναν συγγενήτης, όταν ήταν μόλις 9 ετών και η ίδια έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές σχετικά.

Ρίτα Χέιγουορθ. Η θρυλική “Γκίλντα” είχε πέσει θύμα επανειλημμένου βιασμού από τον ίδιο τον πατέρα της, ο οποίος ήταν επίσης και δάσκαλός της στον χορό. Οι δυο τους ταξίδευαν μαζί σε όλη τη χώρα για δουλειές και το τραγικό της περίπτωσης είναι πως δεν ήταν παρά όταν ενηλικιώθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι “όχι, δεν είναι συνηθισμένή αυτή η σχέση ανάμεσα σε πατέρα και κόρη”.

Όπως έχει παραδεχτεί δημοσίως, η Κουίν Λατίφα βίωσε τη σeξουαλική παρενόχληση από μια μπέιμπι σίτερ ως παιδάκι.

Η θρυλική ποιήτρια Μάγια Αγγέλου, βίωσε σεξουαλική κακοποίηση σε μια πολύ τρυφερή ηλικία. Το 1936, τη βίασε ο φίλος της μητέρας της. Ήταν μόλις 8 ετών.

Πηγή: newshare

Όλη η επικαιρότητα