Μουσική

10 Καναδοί μουσικοί που δεν έπρεπε να σας ξεφύγουν το 2014

jennifer-castle-2014-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το 2014 μπορεί να μην είχε Arcade Fire, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Καναδάς δεν έδωσε για μία ακόμη χρονιά τον καλύτερό του μουσικό εαυτό. Φέτος, μάλιστα, ήταν κυρίως ένα έτος νέων ονομάτων. Χαζεύοντας τη λίστα με τα τελικά αποτελέσματα της Blogovision, συναντά κανείς αρκετά από αυτά. Αλλά, επειδή –ως συνήθως- είναι λίγοι και εκλεκτοί αυτοί που πρόλαβαν να τους γνωρίσουν (και να τους ψηφίσουν), μια λίστα με καναδική indie, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, είναι πάντα χρήσιμη:

Timber Timbre

Το “Hot Dreams” είναι το τρίτο του άλμπουμ, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι μας φέτος τον μάθαμε και εκτεθήκαμε στο μελαγχολικό του τραγούδισμα, που θυμίζει Leonard Cohen, Nick Drake, Tom Waits, μέχρι και Tindersticks κάποιες φορές.

Jennifer Castle

Ο Owen Pallett ήταν ο μεγάλος αστέρας της καναδικής μουσικής για το 2014, αλλά όχι μόνο χάρη στο δικό του, υπέροχο “In Conflict”. Για το “Pink City”, το δεύτερο άλμπουμ της Jennifer Castle, ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις και το έκανε τόσο καλά, που πολλοί συμπατριώτες του προτιμούν το δικό της άλμπουμ από το δικό του.

Steph Cameron

To “Sad-Eyed Lonesome Lady” ήταν το ντεμπούτο της και πρόκειται για ένα τίμιο folk άλμπουμ, με εμφανή επιρροή από Bob Dylan, το οποίο πολλοί συμπατριώτες της ανακήρυξαν κορυφαίο καναδέζικο άλμπουμ της χρονιάς. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι βγήκε το 2013.

BADBADNOTGOOD

Jazz-rap από τον Καναδά; Γιατί όχι; Το “III” ήταν από τα πιο ιδιαίτερα άλμπουμ του 2014.

Fucked Up

Πέρασαν κάπως απαρατήρητοι, αλλά κακώς. Το πέμπτο τους άλμπουμ, το “Glass Boys” είναι η καλύτερη δουλειά που έχει εμφανίσει μέχρι σήμερα η punk revival μπάντα από το Τορόντο.

Alvvays

Όμορφη indie pop στο στυλ των Veronica Falls, ήταν ένα από τα ντεμπούτα που συζητήθηκαν.

Mac DeMarco

Το απλό και σαφές “Salad Days” ήταν ένα από τα άλμπουμ που τιμήθηκαν ιδιαίτερα στις χαμηλές θέσεις της Blogovision. Όχι κι άσχημα να μπαίνεις στις εικοσάδες τόσου κόσμου.

White Lung

Το “Deep Fantasy” ήταν το τρίτο και, για πολλούς, καλύτερο άλμπουμ της noise rock μπάντας από το Βανκούβερ.

The Hidden Cameras

Προσωπικά περίμενα κάτι καλύτερο από ένα από τα πιο επιδραστικά indie rock γκρουπ της καναδικής σχολής, αλλά το “AGE” φάνηκε ότι άρεσε σε πολύ κόσμο.

Owen Pallett

Δεν είναι πια «το παιδί που παίζει βιολί για τους Arcade Fire», αλλά ένας σπουδαίος συνθέτης που με το “In Conflict” κατέκτησε την εκτίμηση ακόμη και των πιο δύσκολων μουσικόφιλων.

Πηγή: jumpingfish.gr

Όλη η επικαιρότητα