Αρθρογραφία

10 packing tips διαφορετικά από τα άλλα

pak.png
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη μέρα έφτασε κι εσείς θα αφήσετε την παλιά φωλιά σας, ανοίγοντας τα φτερά σας, για νέα μέρη.

Το νέο σπιτικό σας, μακριά ή κοντά, δεν έχει και τόση σημασία, είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί. Καθαρό, τακτοποιημένο και φροντισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η μετακόμιση μοιάζει βουνό αλλά εσείς έχετε στη διάθεσή σας τους κρυφούς άσσους που θα σας εξασφαλίσουν τη νίκη στο παιχνίδι της σκληρής κι απαιτητικής μετακόμισης των υπαρχόντων σας:

 

Ευχαριστούμε την Εταιρεία Αποστολίδης Μετακομίσεις για τις παρακάτω συμβουλές

 

 

      Τοποθετήστε τα γυάλινα μικρά σας ποτηράκια, πιατάκια ή βαζάκια μέσα σε καθαρές κάλτσες. Έτσι θα προστατευτούν και δεν θα σκονιστούν την ίδια στιγμή.

      Για όλα τα κορίτσια που έχουν να μεταφέρουν, μέσα σε όλα, και τα πολύτιμα καλλυντικά τους, μία είναι η λύση. Προσθέστε επιπλέον κομμάτια βαμβακιού, στις συσκευασίες καλλυντικών πούδρας, έτσι ώστε να μη σπάσουν κατά τη μεταφορά.

      Καλύψτε όλα τα μπουκαλάκια με υγρά, κρέμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, αρώματα κι αποσμητικά με διάφανη ταινία περιτυλίγματος, για να μη χυθούν όσο τα μεταφέρετε, μέσα στις βαλίτσες ή τις κούτες σας.

      Τα sandwich bags σας θα παίξουν ζωτικό ρόλο στη μεταφορά μικροαντικειμένων, όπως είναι οι βίδες ή τα γραφικά σας μικροαντικείμενα, συνδετήρες, συρραπτικά και γόμες. Πάρτε μπόλικες τέτοιες συσκευασίες, οι οποίες είναι και οικονομικές και κλείνοντάς τες αεροστεγώς έχετε εξασφαλίσει τη σίγουρη μεταφορά τους.

      Πηγαίνετε σε μια κάβα και αγοράστε 2- 3 κούτες ξύλινες, στις οποίες μεταφέρουν μπύρες. Μη διαλέξετε να πιείτε την ημέρα εκείνη αλλά κρατήστε τα ξύλινα κουτιά, για τη μεταφορά βιβλίων. Είναι πρακτικά, χωρούν πολλά και το πιο σημαντικό έχουν χερούλια στις άκρες για να τα κουβαλήσετε εύκολα.

      Πριν φύγετε από το παλιό σας σπίτι, βγάλτε μια φωτογραφία τα καλώδια του υπολογιστή σας, έτσι ώστε να τα τοποθετήσετε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στο νέο σας διαμέρισμα. Θα έχετε γλιτώσει τον μισό κόπο και χρόνο, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε σε ένα δαίδαλο καλωδίων που δε βγάζουν πουθενά.

      Προμηθευτείτε τις σακούλες που έχουν υποδοχή για το κοντάρι της σκούπας. Ρουφήξτε όλο τον αέρα από τα πακεταρισμένα ρούχα και θα δείτε να μειώνετε ο όγκος τους κατά 50%. Ακόμη και τα χειμωνιάτικα, βαριά ρούχα, οι κουβέρτες κι ότι άλλο έχετε που σας πιάνει χώρο, θα χωρούν το ένα πάνω στο άλλο, μέσα σε ελάχιστο χωρικό μέρος εξασφαλίζοντας ακόμα ένα κενό για επιπλέον αντικείμενα και πράγματα προς μεταφορά.

      Αν έχετε σκοπό να δώσετε κάποια από τα πράγματά σας σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση, να τα πακετάρετε πρώτα και τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν να έχετε ενημερώσει για τη μεταφορά τους την αρμόδια αρχή. Έτσι, θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα φύγουν και θα είστε κι εσείς βέβαιοι ότι έγινε η δουλειά σας σωστά κι οργανωμένα.

      Κάντε απόψυξη στο ψυγείο σας 1 ημέρα πριν και καθαρίστε το πολύ καλά, βγάζοντας όλα τα υγρά, έτσι ώστε να μην έχετε να κάνετε τέτοιου είδους δουλειές στο νέο σας σπιτικό.

      Τέλος, αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια φροντίστε να έχετε κάποια δικά σας συγγενικά πρόσωπα ή μια επαγγελματία baby sitter για εκείνες τις ημέρες. Θα είστε ήσυχοι ότι τα παιδιά σας αλλά και τα ζωάκια σας είναι ασφαλή και έχουν όλα όσα χρειάζονται όσο εσείς θα τρέχετε πάνω κάτω για όλα τα διαδικαστικά και περαιτέρω της μετακόμισης.

Διασκεδάστε πακετάροντας τις αναμνήσεις της ζωής σας! Μη χάνετε το κέφι σας και την όρεξή σας, ακόμη κι αν η κούραση σας χτυπήσει την πόρτα. Μην ξεχνάτε ότι ένα καινούριο κεφάλαιο ξεκινά για εσάς κι οφείλετε να το «υποδεχτείτε» με τους καλύτερους οιωνούς!


Όλη η επικαιρότητα