Ζώα

10 σκυλιά νεκρά από «φόλες» στο Λαγανά

skylia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δέκα είναι τα αδέσποτα που δηλητηριάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Λαγανά της Ζακύνθου. Οι εθελοντές ιδιοκτήτες καταστημάτων της διάσημης παραλίας τα φρόντιζαν, τα τάιζαν τα εμβολίαζαν και τα στείρωναν. Κι όμως κάποιος ή κάποιοι τα ήθελαν νεκρά και το πέτυχαν.

Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό αδέσποτων που θανατώθηκαν αυτό το καλοκαίρι.


«Εχουμε δει αρκετά νεκρά σκυλιά δίπλα σε κάδους ή μέσα σε κάδους» λέει η Μάρω Καλόφωνου, ιδιοκτήτρια καφετέριας στην παραλία του Λαγανά. «Τον Αύγουστο έγινε μαζική δολοφονία! Συνεχίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ακόμη και χτες όπου πήγαμε στον κτηνίατρο αρκετά σκυλιά δηλητηριασμένα», καταλήγει η κα Καλόφωνου.

Μπροστά από την καφετέρια που διατηρεί περιφέρονταν τουλάχιστον δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά, τα οποία η ίδια φρόντιζε, τάιζε και περιποιόταν όλο το καλοκαίρι, μαζί με τους θαμώνες, Ελληνες και ξένους. Από αυτά, ζήτημα αν κυκλοφορούν τώρα δύο ή τρία.

Αποτρόπαιο είναι άλλωστε το θέαμα ενός από αυτά τα σκυλιά, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης μέσα σε κίτρινο κάδο ανακύκλωσης στο Λαγανά, όπου το πέταξε αυτός που το δολοφόνησε. Κανένα απορριμματοφόρο δεν το έχει ακόμη περισυλλέξει, με αποτέλεσμα ο κάδος να αναδίδει φρικτή οσμή σε μεγάλη έκταση, είναι ολόκληρος καλυμμένος με σκουλήκια και, βέβαια, αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

«Ξέρουμε ποιος το έχει κάνει, είμαστε απόλυτα σίγουροι, αλλά δεν έχουμε ακόμη τις αποδείξεις», λέει η Ελευθερία Ψάλτη που επίσης διατηρεί καφέ-μπαρ στην παραλία του Λαγανά. «Τον παρακολουθούμε και πού θα πάει, θα τον πιάσουμε στα πράσα. Και τότε θα κάνουμε συλλογικά και αποφασιστικά, ό,τι προβλέπει ο νόμος», λέει αποφασιστικά. «Στα τέλη Σεπτεμβρίου άρχισε η μαζική δολοφονία τους», λέει η κα Ψάλτη, που έβρισκε ένα-ένα σκυλιά νεκρά γύρω από το κατάστημά της και στους κάδους απορριμμάτων γύρω από αυτό.


«Χάσαμε και τα έξι», λέει απογοητευμένη. Η κατάσταση συνεχίζεται, με κατοίκους και επιχειρηματίες να κάνουν έκκληση να σταματήσει το κακό ώστε να γλιτώσουν τα σκυλιά και παράλληλα να σταματήσουν να τα εγκαταλείπουν έτσι οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τους.



Πηγή: imerazante.gr

Όλη η επικαιρότητα