Υγεία

10 υπερτροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Ακούστε το άρθρο

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας εξαντλούν, για αυτό είναι σημαντικό, να προσφέρουμε στον οργανισμό μας όλα τα φυσικά θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη! Συγκεντρώσαμε τις 10 πιο δυναμωτικές υπερτροφές για να επιλέξετε ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Ιπποφαές

Βρίσκεται στη κορυφή των υπερτροφών καθώς περιέχει περισσότερα από 190 θρεπτικά συστατικά, με ευεργετικές ιδιότητες γνωστές στη σύγχρονη επιστήμη. Θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια και ευεξία.

Σκόρδο

Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και είναι γνωστό για τις σημαντικές θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς ο βολβός του περιέχει τουλάχιστον 400 χημικές ουσίες, με κυριότερη την αλλισίνη.

Acai Berry

Ξεχωρίζει για το σκούρο μωβ χρώμα του και τη μοναδική σύνθεσή του σε φυσικές χρωστικές, όπως οι ανθοκυανίδες, οι προανθοκυανίδες και άλλα φλαβονοειδή, που το καθιστούν μία υπερτροφή με εξαιρετικές ιδιότητες.

ypertrofi1

Σπιρουλίνα

Πρόκειται για μία υπερσυμπυκνωμένη τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνες που θα σας γεμίσει ενέργεια και ευεξία.

Goji Berry

Χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες στην Κίνα και φημίζεται για τις θρεπτικές και ευεργετικές του ιδιότητες, διότι διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Εχινάτσια

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και μειώνοντας τα συμπτώματά του.

ypertrofi2

Μάκα

Η μάκα είναι ένα ποώδες φυτό το οποίο φύεται σε μεγάλα υψόμετρα στις Άνδεις του Περού, η ρίζα του οποίου χρησιμοποιείται μακροχρόνια για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Ρόδι

Το Ρόδι είναι μία υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, και είναι ευρέως γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση.

Κρόκος

Ο Κρόκος, γνωστός και με την ονομασία σαφράν, είναι ένα μοναδικό φυτό, με ευεργετικές ιδιότητες στην πνευματική λειτουργία.

Μύρτιλλο

Οι ουσίες που περιέχει έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ προσδίδουν στο μύρτιλλο ευεργετικές ιδιότητες στην όραση και τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Πηγή: funtime

Όλη η επικαιρότητα