Ηλεία

10η εορτή εν Εστία: Όμορφη βραδιά για την Ανδραβίδα

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη μέρα με όμορφη βραδιά για την Ανδραβίδα η Κυριακή 20 Μαΐου. Πανηγύριζε ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η θρησκευτική εορτή κορυφώθηκε με την λιτανεία της Ιεράς εικόνας και αμέσως μετά οι Ανδραβιδαίοι συνέχισαν τις εκδηλώσεις με χορούς. Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, με φόντο την μαγευτική εικόνα της Αγίας Σοφίας ξεκίνησε η 10η εορτή εν Εστία από τον Σύλλογο Φίλων του Πολιτισμού Ανραβίδας και Πεδινής Ηλείας. Μια γιορτή θεσμός για την όμορφη Ανδραβίδα, γνωστή σε όλη την Ηλεία, που αγκαλιάζεται από όλους τους Ανδραβιδαίους και συγκεντρώνει τα εύσημα από όλους τους θεατές.

Είναι η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση και κλείσιμο χρονιάς του Συλλόγου «η Εστία» με παρουσίαση όλων των τμημάτων που λειτούργησαν την χρονιά που πέρασε.

Πλούσιο πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι εκατοντάδες θεατές τους καταχειροκρότησαν. Μπορεί ο καιρός λίγο νωρίτερα να είχε κάνει «νερά» αλλά τελικά συμμάχησε και η εκδήλωση συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε: Μουσικά κομμάτια από τα τμήματα Μουσικής , παρουσίαση Ρυθμικής γυμναστικής από το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής , παρουσίαση χορών Λάτιν από το τμήμα Λάτιν Χορών

Έκθεση έργων ζωγραφικής από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών , παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλες τις ομάδες παραδοσιακού Χορού. Παρόντες ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της ΔΚ Ανδραβίδας κ. Ζωή Καραβανά και άλλοι.

Όλη η επικαιρότητα