Αθλητισμός

10η θέση για την Ελλάδα στην Πορτογαλία, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σκουός

Ακούστε το άρθρο

Καλή εμφάνιση από τις Εθνικές Ανδρών και Γυναικών στην Λισσαβώνα

Με την 10η θέση στις αποσκευές τους επέστρεψαν από την Πορτογαλία οι Εθνικές μας ομάδες σκουός ανδρών και γυναικών που αγωνίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Div3 που έγινα στην Λισσαβώνα.

Η αποστολή της ΕΦΟΑ, με αρχηγό τον Θανάση Πηλιούνη, αποτελείτο από 6 αθλητές και 4 αθλήτριες. Την Εθνική ανδρών αποτελούσαν οι Κωνσταντίνος Καργιώτης, Μενέλαος Μαζαράκης, Χαράλαμπος Λεονταράκης, Πέτρος Τζαμαλούκας, Παναγιώτης Αναστασιάδης και Λεωνίδας Μπενοβίας και την Εθνική γυναικών οι Ελίζα Καργιώτη, Νικόλ Ποζίδη, Άννα-Λουίζα Χαλιάσου και Λένια Γκιθκοπούλου.

Στα αξιοσημείωτη της Ελληνικής ομάδας ήταν αναμφίβολα και η συμμετοχή του Πέτρου Τζαμαλούκα ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια! ανελλιπούς συμμετοχής στην Εθνική ομάδα. Αθλητής – προπονητής που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Γιώργου Βουλγαράκη «Αθήνα και πάλι Αθήνα».

Η ουσιαστικά τοποθέτηση στους ομίλους κάθε άλλο παρά ευνοϊκή ήταν για τις Ελληνικές ομάδες με τους άνδρες να είναι στον Όμιλο D με τις ισχυρές Ρωσία & Νορβηγία και με την αδύναμη Ρουμανία ενώ για τις γυναίκες ήταν καλύτερη από αυτή των ανδρών αλλά και εκείνες αναγκάστηκαν να παίξουν δύο ματς  την ίδια μέρα με Αυστρία και Κροατία να συμπληρώνουν τον Όμιλο Α.

Τις δύο πρώτες μέρες έγιναν τα ματς των ομίλων. Οι άνδρες τελικά δεν κατάφεραν τον στόχο τους που ήταν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις και να συμμετέχουν στα πλέι οφ των θέσεων 1-8. Τερμάτισαν 3οι κερδίζοντας εύκολα την Ρουμανία με 4-0 αλλά ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από Νορβηγία και Ρωσία. Τις επόμενες δύο ημέρες των αγώνων η Ελλάδα αγωνίστηκε στα πλέι οφ για τις θέσεις 9-17 κερδίζοντας το Λιχνενστάιν 2/2 (8-6 γκέιμ) αλλά χάνοντας από την Εσθονία 0/4 για την 9η-10η θέση. Η τελική κατάταξη της Εθνικής ανδρών ήταν η 10η θέση. Θυμίζουμε ότι το 2018 ήταν 12η, το 2017 9η και το 2016 5η!

Οι γυναίκες μετά από πολύχρονη απουσία αγωνίστηκαν ξανά σε Πανευρωπαϊκούς και ηττήθηκαν στην φάση των ομίλων από το φαβορί Αυστρία και την Κροατία με 0/3 ενώ στα πλέι οφ κέρδισαν την Ρουμανία και το Νησί Μαν (Ιρλανδία) με 3/0 αλλά ηττήθηκαν από την Σλοβενία με 1/2. Η Εθνική γυναικών τερμάτισε και αυτή στην 10η θέση.

Η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΕΦΟΑ και του Προέδρου της κ. Σπύρου Ζαννιά την χορηγία της Aegean Airlines και την υποστήριξη της Oliver Γερμανίας για τις εμφανίσεις της ομάδας.

Όλη η επικαιρότητα