Οικονομία

120 δόσεις: Η παράλογη λεπτομέρεια της ρύθμισης

Ακούστε το άρθρο

120 δόσεις: Ψυχρολουσία έρχεται για χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι έκαναν το λάθος να έχουν εντάξει στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων παλαιές οφειλές και τις ενέταξαν εμπρόθεσμα.

Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες ναι μεν ήταν συνεπείς όμως τώρα δεν μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις. Θα έπρεπε δηλαδή να είναι ασυνεπείς και να περιμένουν να λήξουν οι παλιές τους οφειλές για να τις βάλουν στις 12 δόσεις και να μπορούν σήμερα να τις εντάξουν στις 120.

Ο οικονομικός συντάκτης Σπύρος Δημητρέλλης παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ένα σχετικό παράδειγμα το οποίο έχει ως εξής:

«Το περασμένο οικονομικό έτος ένας φορολογούμενος είχε μία οφειλή στο εκκαθαριστικό του 5.000 ευρώ. Ο εν λόγω φορολογούμενος προχώρησε σε εμπρόθεσμη ρύθμιση των 5.000 ευρώ σε δώδεκα δόσεις καταβάλλοντας 430 ευρώ το μήνα. Αυτό το έκανε στις 30 Ιουλίου 2018. Αυτός, λοιπόν, ο φορολογούμενος δεν μπορεί να μπει στη ρύθμιση των 120 δόσεων».

Να σημειωθεί ότι έχουν κοπεί πάρα πολλοί οφειλέτες από αυτή τη ρύθμιση και δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν αυτό έχει γίνει γιατί εφαρμόζουν είτε το γράμμα είτε το πνεύμα του νόμου ή μπήκε αυτή η πρόβλεψη για να μην μπορούν οι οφειλέτες να μπουν σε αυτή τη ρύθμιση.

via

Όλη η επικαιρότητα