Ελλάδα

12ωρη Οδύσσεια για τη μεταφορά άρρωστου βρέφους 9 μηνών από τη Σκόπελο στην Αθήνα

Ακούστε το άρθρο

«Μάχη» περίπου δώδεκα ωρών δόθηκε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να μεταφερθεί ένα βρέφος 9 μηνών που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας από τη Σκόπελο στην Αθήνα.

Από τις 20:30 το βράδυ της Τρίτης κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Άμεσα το Super Puma της Λήμνου προσπάθησε να προσεγγίσει στην Σκόπελο, αλλά δεν τα κατάφερε, λόγω των θυελλωδών ανέμων και επέστρεψε στη βάση του στη Λήμνο.

Στη συνέχεια επιχείρησε και ένα ελικόπτερο Sikorsky S-70B του Πολεμικού Ναυτικού που απογειώθηκε από τη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι του Μαραθώνα, όμως ούτε και αυτή τη φορά κατέστη δυνατό να καταφέρει να προσγειωθεί στη Σκόπελο.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μεταφερθεί το βρέφος με πλωτό από τη Σκόπελο στη Σκιάθο. Από εκεί επρόκειτο να το παραλάβει στρατιωτικό αεροσκάφος τύπο C-27J. Και αυτή η αποστολή όμως ματαιώθηκε, αφού λόγω της θαλασσοταραχής το πλωτό δεν μπορούσε να ταξιδέψει από τη Σκόπελο στη Σκιάθο.

Τελικώς σήμερα το πρωί το Super Puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο κατάφερε να προσγειωθεί στη Σκόπελο, πήρε το αγοράκι ηλικίας 9 μηνών και προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 22:55. Από εκεί το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα