Αποδράσεις

14+1 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς, έστω για μία φορά στη ζωή σου

Ακούστε το άρθρο

Επειδή we only live once, συγκεντρώσαμε τα πιο εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη, που οφείλει κάθε ταξιδιώτης, ο οποίος αναζητάει  νέες εμπειρίες να επισκεφτεί έστω για μία φορά. Εμπνευστείτε λοιπόν από τις προτάσεις,   οργανώστε ένα αξέχαστο ταξίδι σε ένα από αυτά τα τοπία με την απαράμιλλη ομορφιά και τις πολύχρωμες εικόνες και προσθέστε άλλη μία πινεζούλα στο χάρτη με τους προορισμούς σας…

Μάτσου Πίτσου, Περού

Η αρχαία πόλη των Ίνκας στο Περού, σε υψόμετρο 2.430 μέτρων αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Περού. Το γνωστό σε όλους τους ταξιδιώτες, Μάτσου Πίτσου θεωρείται ένας από τους πιο ενδιαφέροντες – από αρχαιολογικής άποψης- χώρους παγκοσμίως. Περιβάλλεται από φυσικές πηγές, γεωργικές εκτάσεις, ναούς και παλάτια υψηλής αρχιτεκτονικής. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και  η πόλη Κούσκο, πρωτεύουσα της επικράτειας των Ίνκας, στην οποία μπορείτε να περιπλανηθείτε.

Grand Canyon, Αμερική

Το Grand Canyon, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα απόκρημνο φαράγγι στο οροπέδιο του Κολοράντο στην πολιτεία της Αριζόνα. Από το 1919 έχει ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο και συγκαταλέγεται σε ένα από τα εφτά θαύματα του φυσικού κόσμου.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς λόγους: το Table Mountain (το Τραπεζοειδές Όρος με τη μοναδική θέα), το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας – το σημείο όπου ενώνεται ο Ινδικός με τον Ατλαντικό ωκεανό, το νησί Robben, γνωστό ως το Alcatraz της Νοτίου Αφρικής, τους αμέτρητους αμπελώνες και την υπέροχη τοπική κουζίνα. Ένα από τα ατού της “Μητέρας Πόλης”, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι… η παραλία με τους πιγκουίνους, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε μαζί τους.

Taj Mahal, Ινδία 

Πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το διαμάντι της Ινδίας, το λευκό μαυσωλείο  το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα, στο βόρειο μέρος της χώρας. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι η ιστορία του Ταζ Μαχάλ είναι τόσο ρομαντική, καθώς υμνεί με κάθε τρόπο την αιώνια αγάπη. Ο Αυτοκράτορας της Ινδίας, Σάχης Τζάχαν, ύστερα από το θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ζήτησε την ανέγερση αυτού του μεγαλοπρεπούς μνημείου προς τιμήν της. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται να θαυμάσουν από κοντά το αρχιτεκτονικό του μεγαλείο.

Niagara Falls, Καναδάς

Ένα από τα θαύματα της φύσης είναι και οι καταρράκτες του Νιαγάρα, οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, λόγω της υποχώρησης των παγετώνων. Τουρίστες  από όλον τον κόσμο συρρέουν καθημερινά, προκειμένου να απολαύσουν από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα, σε συνδυασμό με τον υπέροχο ήχο των νερών και το ουράνιο τόξο, που εμφανίζεται σχεδόν κάθε μέρα.

Πέτρα, Ιορδανία

Η αρχαία πολιτεία της Πέτρας, είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο σημαντικότερος θησαυρός της Ιορδανίας. Η λαξευμένη αυτή πόλη, 3 ώρες μακριά από το Αμμάν, έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το πιο καλοδιατηρημένο της κτίσμα είναι ο ναός της «Αλ Χάσνα»  (Θησαυροφυλάκιο) με τη διώροφη πρόσοψη ύψους 40 μέτρων. Η “Ροδοκόκκινη Πόλη”, όπως αλλιώς λέγεται η Πέτρα, έγινε ευρέως γνωστή από την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία σταυροφορία”, όταν ο Harrison Ford μπήκε στο ναό αυτό, προκειμένου να ανακαλύψει το κρυμμένο δισκοπότηρο.

Βενετία, Ιταλία

Ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου είναι αναμφίβολα η Βενετία. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι μοναδική, καθώς συνδυάζει το ενετικό με το γοτθικό στυλ. Κάποια από τα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε από κοντά είναι το Παλάτι των Δόγηδων, ο Πύργος του Ρολογιού, η Γέφυρα των Στεναγμών, η γέφυρα Ριάλτο και η Πλατεία Αγ. Μάρκου με τον καθεδρικό ναό. Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα με γόνδολα και να αγοράσετε  βενετσιάνικες μάσκες και αρλεκίνους.

Αβάνα, Κούβα

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Αβάνα, μια πόλη γεμάτη μελωδίες, χρώματα και τόσες αντιθέσεις… Ένα μέρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επανάσταση, τον Τσε και τον Φιντέλ. Εδώ όλοι, ντόπιοι και ξένοι, λικνίζονται στους ρυθμούς της κουβανικής μουσικής, καπνίζουν τα περίφημα πούρα και πίνουν άφθονο ρούμι. Δε θα σας αποκαλύψουμε όμως περισσότερα…θα αφήσουμε εσάς τους ίδιους να τα ανακαλύψετε από κοντά!

Παταγονία, η γη του πυρός

Η Παταγονία, μια περιοχή που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής και ανήκει τόσο στην Αργεντινή, όσο και τη Χιλή, θεωρείται ένα από τα πιο παρθένα μέρη της γης. Παγετώνες, πανέμορφες λίμνες, πλούσια δάση, νησιά και ορμητικά ποτάμια μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Η άγρια παγωμένη ομορφιά της είναι σίγουρο ότι θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Νέα Υόρκη, Αμερική 

Η Νέα Υόρκη είναι δικαιωματικά η ταξιδιωτική εμπειρία που θέλουμε να ζήσουμε όλοι. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με τη βασίλισσα όλων των πόλεων. Η πόλη που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες ταινίες και έχει φωτογραφηθεί όσο καμία άλλη. Το Άγαλμα της Eλευθερίας, η γέφυρα του Μπρούκλιν, το Empire State Building, η Times Square, το Mουσείο Mοντέρνας Tέχνης, το Guggenheim Museum, το Central Park είναι κάποια από τα αμέτρητα αξιοθέατα που διαθέτει το “Μεγάλο Μήλο”. Εσείς δεν έχετε παρά να την περπατήσετε και να ανακαλύψετε κάθε κρυμμένο της μυστικό.

Άνγκορ Βατ, Καμπότζη 

Το συγκρότημα των ναών του Άνγκορ Βατ είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή θρησκευτικά αξιοθέατα του πλανήτη. Χτισμένο μέσα στη ζούγκλα σε έκταση 1,62 τετραγωνικών χιλιομέτρων αποτέλεσε ιερό τόπο τόσο για τους βουδιστές όσο και για τους ινδουιστές. Ο ναός θεωρείται σύμβολο της Καμπότζης, καθώς απεικονίζεται στη σημαία της χώρας. Ο Άνγκορ Βατ προκαλεί δέος στους επισκέπτες τόσο για τη μεγαλοπρέπειά του όσο και για την αρμονία της αρχιτεκτονικής του.

Σινικό Τείχος, Κίνα

Το Σινικό Τείχος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα και μάλλον το μοναδικό που είναι ορατό από το διάστημα. Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ για την προστασία από τυχόν επιδρομές. Σε περίπτωση που θέλετε να θαυμάσετε το μεγαλείο του, χωρίς όμως να περπατήσετε ένα μέρος του, υπάρχει η δυνατότητα να πετάξετε από πάνω με ελικόπτερο ή να νοικιάσετε ποδήλατο.

Σεϋχέλλες

Στον ινδικό ωκεανό, σε μικρή απόσταση από τη Μαδαγασκάρη, βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σεϋχελλών με τα καταγάλανα νερά, τις δαντελωτές παραλίες και τους υπερβολικά φιλόξενους και χαμογελαστούς κατοίκους. Μην  παραλείψετε να αφιερώσετε τουλάχιστον μία μέρα στο νησί La Digue, όπου θα σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι όλες οι μετακινήσεις γίνονται με ποδήλατα και με κάρα που τα σέρνουν βόδια. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, τη διάσημη Anse Source d’Argent. Στο νησί Praslin, μετά τη βουτιά σας στην Anse Lazio, πηγαίνετε να απολαύσετε το ειδυλλιακό τοπίο την ώρα που δύει ο ήλιος. Οι Σεϋχέλλες είναι  επάξια ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για νεόνυμφους, γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε νύφες να φωτογραφίζονται με το νυφικό τους μέσα στη θάλασσα.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι αναμφίβολα η πόλη των μεγάλων αντιφάσεων, καθώς από τη μία ξεπροβάλλουν τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα με θέα θάλασσα και ακριβώς από πίσω τους “κρύβονται” οι παραγκουπόλεις, οι επονομαζόμενες “φαβέλες”. Η αντιφατική αυτή πόλη έχει ταυτιστεί με τη σάμπα, το πιο φαντασμαγορικό καρναβάλι του κόσμου, το ποδόσφαιρο στην Κοπακαμπάνα, τα caipirinha και τα διασημότερα μοντέλα της Victoria Secret. Η πολυφωτογραφημένη παραλία της Κοπακαμπάνα, η απάνεμη παραλία Ιπανέμα, το θρυλικό γήπεδο Μαρακανά και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, που απλώνει τα χέρια του σε τουρίστες και ντόπιους είναι από τα must do του κοσμοπολίτικου αυτού προορισμού.

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

Τα νησιά Phi Phi βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το τουριστικό νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης και μπορείτε να τα επισκεφτείτε αυθημερόν. Επίσης,  υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε κάποιο από αυτά. Στη Maya Bay, τη διάσημη παραλία όπου γυρίστηκε το The Beach, θα νομίσετε ότι κάνετε βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά παρέα με το Leonardo di Caprio και θα αποζημιωθείτε από τη απίστευτη φυσική ομορφιά.

Πηγή: womantoc

Όλη η επικαιρότητα