Κινηματογράφος

Οι 15 ταινίες που θα δούμε μέσα στο καλοκαίρι (VIDEOS)

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλα μπλοκμπάστερ, περιπέτειες, κωμωδίες και δραματικές ταινίες περιλαμβάνει το καλοκαιρινό κινηματογραφικό «μενού». Μούμιες και υπερήρωες, αλλά και απλοί καθημερινοί ήρωες «αφηγούνται» τις ιστορίες τους στη μεγάλη οθόνη.

Wonder Woman – 8 Ιουνίου

Η πρώτη ταινία με γυναίκα υπερήρωα έρχεται στη μεγάλη οθόνη και οι πρώτες κριτικές είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Η πανέμορφη Γκαλ Γκαντό ερμηνεύει την Αμαζόνα πριγκίπισσα σε ένα μπλοκμπάστερ που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και το οποίο θα διευρύνει τον ρόλο της ενόψει και της επερχόμενης Justice League. H Πάτι Τζένκινς σκηνοθετεί.



Η Χαμένη Πόλη του Z – 8 Ιουνίου

Η απίστευτη ιστορία του βρετανού εξερευνητή Πέρσι Φόσετ, ο οποίος ταξιδεύει στον Αμαζόνιο το 1906 και ανακαλύπτει ενδείξεις για την ύπαρξη ενός χαμένου πολισμού. Η υπόλοιπη ζωή του θα αποτελέσει μια συνεχή προσπάθεια να ανακαλύψει μια «χαμένη πόλη», για την ύπαρξη της οποίας είναι βέβαιος. Ο Τσάρλι Χάναμ και ο Ρόμπερτ Πάτινσον πρωταγωνιστούν.




Η Μούμια – 15 Ιουνίου

Ένα από τα… τέρατα της Universal επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη, έχοντας ως πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Τομ Κρουζ και Ράσελ Κρόου -ο δεύτερος στον ρόλο του Δρ. Τζέκιλ, καθώς και τη Σοφία Μπουτέλα στον ρόλο μιας αρχαίας πριγκίπισας που επιστρέφει. Ο παραγωγός και σεναριογράφος Άλεξ Κούρτσμαν (με μικρή θητεία στη σκηνοθεσία) αναλαμβάνει καθήκοντα σκηνοθέτη.

Ξα Μου – 15 Ιουνίου

Μια ερωτική επιστολή στην Κρήτη, μέσα από την ιστορία ενός άνδρα που προσπαθεί να βρει τον δρόμο του έχοντας να αντιμετωπίσει την ανεργία. Ο Γιώργος Χωραφάς πρωταγωνιστεί στην ταινία της Κλειώς Φανουράκη που προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Λαίδη Σούζαν – 22 Ιουνίου

Ο Γουίτ Στίλμαν (The Last Days of Disco) αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη Τζέιν Όστεν (και συγκεκριμένα το Love and Friendship) σε μία απολαυστική ταινία με πρωταγωνίστριες τις Κέιτ Μπεκινσέιλ και Κλοέ Σεβινί. Η πρώτη λάμπει στον ρόλο της Λαίδης Σούζαν Βέρνον, χήρας αποφασισμένης να εξασφαλίσει σύζυγο για την ίδια και την κόρη της  Φρειδερίκη.

Η Οργή ενός Υπομονετικού Aνθρώπου – 29 Ιουνίου

Βραβευμένη με τέσσερα βραβεία Γκόγια (Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης, Β’ Ανδρικού Ρόλου), η ταινία του Ραούλ Αρεβάλο έχει ως ήρωες τον Χοσέ, έναν μοναχικό άνδρα που γνωρίζει την Άνα. Όταν ο σύζυγος της Άνα, ο Κούρο, βγαίνει από τη φυλακή θα έρθει αντιμέτωπος τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η ταινία είχε επίσης κερδίσει και βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η Αποπλάνηση (The Beguiled) – 6 Ιουλίου

Με θετικότατες κριτικές και βραβείο Σκηνοθεσίας για τη Σοφία Κόπολα έρχεται από τις Κάννες «Η Αποπλάνηση», ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τόμας Κάλιναν -και έχει μεταφερθεί και στο παρελθόν στο σινεμά με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ. Η ταινία διαθέτει ένα λαμπερό γυναικείο καστ (Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ), μέλη μιας ομάδας γυναικών που στη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου υποδέχονται έναν τραυματισμένο στρατιώτη (Κόλιν Φάρελ). Παιχνίδια αποπλάνησης λαμβάνουν χώρα με επικίνδυνα αποτελέσματα.




Spiderman: Η Επιστροφή στον τόπο του – 6 Ιουλίου

Μία επανεκκίνηση στην ιστορία του Spiderman επιχειρείται στην ταινία του Τζον Γουότς με τον Τομ Χόλαντ να επιτρέφει μετά το Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος στον ρόλο του Πήτερ Πάρκερ. Πρόκειται για έναν νεότερης ηλικίας άνθρωπο – αράχνη και ευτυχώς η ταινία δεν θα αποτελεί ένα ακόμα origin story. Κάτω από το βλέμμα του μέντορά του Τόνι Σταρκ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), ο Πήτερ Πάρκερ θα προσπαθεί να συνηθίσει τις δυνάμεις του. Απέναντί του θα βρει τον Vulture (Μάικλ Κίτον).



Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση (και σε 3D) – 13 Ιουλίου

Μετά τα δύο επιτυχημένες πρώτες ταινίες του Πλανήτη των Πιθήκων, έφτασε η ώρα της πραγματικής σύγκρουσης μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων. Ο Σίζαρ και οι πίθηκοι θα αντιμετωπίσουν έναν αδίστακτο συνταγματάρχη και τον στρατό του. Εντυπωσιακά εφέ συνδυάζονται με μία ενδιαφέρουσα σεναριακή ιδέα και δημιουργούν προσδοκίες για ένα σκεπτόμενο μπλοκμπάστερ που θα ικανοποιήσει τους φαν του είδους -και όχι μόνο. Ο Ματ Ριβς αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, ενώ βλέπουμε τον Γούντι Χάρελσον σε ρόλο που παραπέμπει σε εκείνον του συνταγματάρχη Κουρτς.

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες – 20 Ιουλίου

Η νέα ταινία του Λυκ Μπεσόν βασίζεται σε κόμικ που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες σκηνοθέτες. Βρισκόμαστε στον 28ο αιώνα, όπου συναντάμε τον Βαλέριαν και την Λορελίν, υπεύθυνους για την τάξη σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Οι δυο τους έχουν μια αποστολή στην πόλη Άλφα, την οποία απειλεί μια σκοτεινή δύναμη. Ντέιν Ντε Χάαν και Κάρα Ντελαβίν πρωταγωνιστούν και οι πρώτες εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές.

Μεγάλωσε αν Τολμάς – 27 Ιουλίου

Το ζεύγος Γκιγιόμ Κανέ – Μαριόν Κοτιγιάρ ερμηνεύουν τους… εαυτούς τους σε μία εξωφρενική κωμωδία για τη φήμη και την κρίση μέσης ηλικίας. Ο Γκιγιόμ έχει βαρεθεί να του μιλάνε για τους νεότερους ηθοποιούς και έχει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η σύζυγός του μοιάζει να είναι πιο διάσημη από τον ίδιο. Θα ξεκινήσει έτσι μια προσπάθεια να φαίνεται νεότερος. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του ίδιου του Γκιγιόμ Κανέ. Όσο για τον ελληνικό τίτλο της ταινίας; Αυτός παίζει με τον -ελληνικό- τίτλο που είχε η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν πάλι οι Κανέ – Κοτιγιάρ (Αγάπα με αν τολμάς).

Ο Μαύρος Πύργος – 3 Αυγούστου

Το best seller του Στίβεν Κινγκ μεταφέρεται στο σινεμά με πρωταγωνιστές τους Μάθιου ΜακΚόναχι και Ίντρις Έλμπα και σκηνοθέτη τον Νικολάι Αρσέλ. Ο Ρολάντ Ντεσέν είναι ο τελευταίος πιστολέρο, ο οποίος -σε έναν εναλλακτικό κόσμο- προσπαθεί να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άνδρα να γκρεμίσει τον Μαύρο Πύργο και να καταστρέψει το σύμπαν.



Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις – 10 Αυγούστου

Από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που παρακολουθήσαμε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις» αποτελεί ένα σφιχτοδεμένο πολιτικό θρίλερ με κεντρικό χαρακτήρα έναν φιλήσυχο άνδρα που στη διάρκεια της δικτακτορίας στην Αργεντινή καλείται να αποφασίσει εάν θα ειδοποιήσει μία οικογένεια ότι πρόκειται σύντομα να συλληφθεί.

Baby Driver – 17 Αυγούστου

Ο Έντγκαρ Ράιτ (The Corneto Trilogy) σκηνοθετεί μία περιπέτεια «τέρμα τα γκάζια», με δυνατή μουσική και γρήγορες ταχύτητες. Στον ρόλο του χαρισματικού οδηγού ληστειών βρίσκουμε τον Άνσελ Έγλκορτ, ο οποίος όταν συναντά το κορίτσι των ονείρων του (Λίλι Τζέιμς) θα θελήσει να ξεφύγει. Τα πράγματα δεν είναι, όμως, καθόλου εύκολα, καθώς θα βρεθεί δίπλα σε ένα σκληρό αφεντικό (Κέβιν Σπέισι). 


Δουνκέρκη – 24 Αυγούστου

Στα τέλη καλοκαιριού έρχεται η πολυαναμενόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για την απομάκρυσνη δεκάδων χιλιάδων βρετανών στρατιωτών που βρίσκονταν περικυκλωμένοι από τις Ναζιστικές δυνάμεις στη Δουνκέρκη. Τομ Χάρντι, Μαρκ Ράιλανς, Κένεθ Μπράνα, Κίλιαν Μέρφι και Φιόν Γουάιτχεντ πρωταγωνιστούν. Η ταινία πραγματοποίησε γυρίσματα σε Γαλλία, Ολλανδία, Βρετανία και Λος Άντζελες.

in.gr

Όλη η επικαιρότητα