Ηλεία

15νθήμερο STOP στην μεταφορά σκουπιδιών του δήμου Πύργου (νεότερο)

skoupidia_1o_lykeio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αναστέλλεται για 15 μέρες η απόφαση που έχει λάβει ο ΦΟΔΣΑ σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάτων του Πύργου στον ΧΥΤΑ Φλόκα Αχαΐας. 

Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο η διοίκηση του Φορέα, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις των κατοίκων της δυτικής Αχαΐας που αντιδρούσαν στην απόφαση, αλλά και τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μέρες μεταξύ του δήμου και της συντονιστικής επιτροπής.

Όπως τονίστηκε στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση, το ζήτημα του Πύργου θα συζητηθεί εκ νέου μετά από αυτό το χρονικό διάστημα που όρισε η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ώστε να εξεταστούν και να ληφθούν υπόψη και τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής. 

Επίσης αποφασίστηκε ότι σε 15 μέρες θα ληφθεί απόφαση για την καταληκτική ημερομηνία της μεταφοράς των απορριμμάτων των Καλαβρύτων. Μέχρι τότε ο ΧΥΤΑ Φλόκα θα δέχεται κανονικά τα σκουπίδια από τον ορεινό δήμο.

Μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής, σταματά ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φλόκα. 

Η ανακοίνωση:

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, στα Λουσικά. μετά από αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής, συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α, με θέμα τα σκουπίδια του Πύργου και Καλαβρύτων αλλά και την καλή λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης αποφασίσθηκε:
  1. Αναστέλλεται για 15 ημέρες η μεταφορά των σκουπιδιών από τον Πύργο. 
  2. Ως προς τα Καλάβρυτα θα γίνει νέα συνεδρίαση του ΦΟ.Δ.Σ.Α., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα του Θωμά, με προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, για την καταληκτική ημερομηνία της μεταφοράς σκουπιδιών από τα Καλάβρυτα.
  3. Για την λειτουργία του ΧΥΤΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟ.Δ.Σ.Α. δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ειδική σελίδα στο διαδίκτυο για τον ΧΥΤΑ στην οποία θα αναρτώνται όλες οι μετρήσεις και οι αναλύσεις από εκεί που πρέπει να γίνονται. 
Συνδημότες και συνδημότισσες, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα θα είναι σε επαγρύπνηση για τα ανωτέρω και θα συνεδριάσει μετά το Πάσχα, ώστε να καθορίσει την θέση της για το επόμενο ΦΟ.Δ.Σ.Α.
 
Μετά από αυτά λήγει ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ!
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!
 
Η συντονιστική επιτροπή

«Πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση από τον Δήμο Πύργου»

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Δήμος Πύργου διοργανώνει την Μ. Πέμπτη το μεσημέρι κατεπέιγουσα συνάντηση προσκαλώντας κάθε εμπλεκόμενο φορέα να συμμετάσχει.

Η πρόσκληση που απευθύνεται και στους βουλευτές του νομού Ηλείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γεώργιο Γεωργιόπουλο και τον  Πρόεδρο ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν.ΗΛΕΙΑΣ και Δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, καθώς και σε Επιστημονικούς Φορείς και Συλλόγους του Δήμου αναφέρει:

 

Σας προσκαλούμε αύριο Μ.Πέμπτη 09-04-2015 και ώρα 11.00 π.μ. στο
Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου σε συνάντηση που θα παρευρεθούν οι
επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας, με θέμα, τη διαχείριση
των απορριμμάτων και την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει μετά
την απόφαση του ΦΟΔΣΑ Δυτικής Αχαΐας περί 15ήμερης αναστολής εκτέλεσης της
Απόφασης του Δ.Σ. Δυτ. Αχαΐας και του ΦΟΔΣΑ για την υποδοχή 2.000 τόνων
απορριμμάτων του Δήμου Πύργου από τον ΧΥΤΑ Φλόκα Αχαΐας.


Όλη η επικαιρότητα