Σαν Σήμερα

16χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου – Εικόνες που δε θα ξεχαστούν ποτέ

Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι χρόνια. Ο χρόνος περνά, οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στοιχειώνουν όχι μόνο τους Αμερικανούς αλλά και όλους όσους είδαν τα αεροπλάνα να πέφτουν τους Δίδυμους Πύργους.

Ακολούθησαν εικόνες φρίκης από τις εκρήξεις, την φωτιά και την κατάρρευση των κτιρίων. Περισσότεροι από 3.000 νεκροί, ορισμένοι θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι.

Οι εικόνες με τα πανύψηλα κτίρια να φλέγονται έμειναν ανεξίτηλα αποτυπωμένες σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη , οι οποίοι είδαν σε απευθείας σύνδεση να εκτυλίσσεται το δράμα. Εικόνες που δεν είναι δυνατόν να σβηστούν από τη μνήμη. Όλοι θυμούνται τι έκαναν εκείνη την ημέρα… Την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο.

Ήταν η πλέον σοβαρή και αιματηρή τρομοκρατική επίθεση η οποία οργανώθηκε από την Αλ Κάιντα και τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα είδε μπροστά στα μάτια της κάτι που φάνταζε αδιανόητο: μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Και δεν ήταν μόνο αυτό: ήταν ο τρόπος, ήταν η στιγμή. Ήταν που τα είδαμε όλα σε απευθείας σύνδεση. Λεπτό προς λεπτό. Είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια τα δύο αεροπλάνα να πέφτουν πάνω στους Δίδυμους Πύργους. Είδαμε ανθρώπους να πηδούν κατατρομαγμένοι στο κενό κι ας ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσουν κι όμως το έκαναν.

Κανείς δεν έχει τολμήσει να σκεφτεί πόσοι είναι οι νεκροί που προκάλεσαν οι επιθέσεις εκείνες. Γιατί ακολούθησαν και οι πόλεμοι σε Αφγανιστάν και Ιράκ, ένας φαύλος κύκλος βίας, αίματος.

Πέρασαν δεκαέξι ολόκληρα χρόνια. Ήταν η μέρα που κάποιοι «μεγάλωσαν» απότομα μπροστά στον τρόμο.

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Το σημείο που βρίσκονταν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι ονομάστηκε «Ground Zero» (Σημείο Μηδέν)

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα