Κόσμος

17χρονη αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά τον ομαδικό βιασμό της

kanadas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στον Καναδά από την αυτοκτονία μίας 17χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από συμμαθητές της. Η ζωής της άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη μετά το βιασμό. Από μία καλή μαθήτρια έγινε μία κυκλοθυμική , απρόβλεπτη έφηβη.  Η Ρέτα Πάρσονς βρέθηκε κρεμασμένη στο μπάνιο του σπιτιού της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διατηρούνταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη και τέσσερις μέρες αργότερα, οι γονείς της πήραν την απόφαση να κλείσουν τα μηχανήματα.  Σύμφωνα με την οικογένεια της Ρέντα, η κόρη τους έθεσε τέρμα στη ζωή της μετά το βιασμό που υπέστη από 4 αγόρια σε ηλικία 15 ετών και την κυκλοφορία μιας φωτογραφίας. Η εικόνα είχε τραβηχτεί τη στιγμή του βιασμού γεγονός που έφερε σε δεινή θέση την άτυχη κοπέλα.  Στα τέσσερα αγόρια δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς η έρευνα που διατάχθηκε δεν οδήγησε στη συγκέντρωση επαρκών στοιχείων. Επιπλέον, οι συγγενείς δήλωσαν ότι παρόλο που είδαν την επίμαχη φωτογραφία δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν ποιος την είχε τραβήξει ώστε να τιμωρηθεί.

«Πήγε με φίλο της σε ένα άλλο σπίτι. Σε αυτό βιάστηκε από 4 αγόρια. Ένα από αυτά πήρε μια φωτογραφία από τη στιγμή του βιασμού και σκέφτηκε πως θα ήταν αστείο να τη μοιραστεί με κάθε έναν στο σχολείο της Ρέτα και την τοπική κοινωνία, όπου γρήγορα εξαπλώθηκε», περιγράφει η μητέρα στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, στη μνήμη της κοπέλας.

Ο βιασμός από μαθητές του ίδιου σχολείου, οδήγησε γρήγορα στην απομόνωση της από τη σχολική κοινότητα. Φίλοι, μαθητές αλλά και άγνωστοι την κορόιδευαν, περιγράφει η μητέρα. «Της έστελναν μηνύματα συνεχώς ρωτώντας την “Πότε θα κάνουμε σεξ;»”. Οι κοπέλες της έγραφαν “Είσαι πόρνη”. Δεν την άφηναν ποτέ ήσυχη. Έπρεπε να εγκαταλείψει την κοινότητα. Οι φίλοι της στράφηκαν εναντίον της. Την παρενοχλούσαν. Δεν σταματούσε ποτέ».

Τελικά οι γονείς πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στο Halifax προκειμένου η Ρέτα να ξεφύγει από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Έκανε καινούργιους φίλους και ξεκίνησε να λαμβάνει ειδική φροντίδα, που φάνηκε να τη βοηθάει. Ωστόσο, δεν θα κατάφερνε να απαλλαγεί από κάποια ξεσπάσματα και κυκλοθυμική συμπεριφορά.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα