Οικονομία

18.000 βιογραφικά για 390 θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ

wddkxjmtkd52a59a8bd8e2e.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 18.000 βιογραφικά απέστειλαν οι ενδιαφερόμενοι στον ΟΤΕ προκειμένου να αξιολογηθούν για την κάλυψη 390 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, ο αριθμός των βιογραφικών που είχε αποσταλεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα δημιουργούσε μια αναλογία περίπου 50 υποψηφίων για κάθε θέση εργασίας. Σημειώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή και όλοι αναμένουν ότι ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΤΕ, τεράστιος διαγκωνισμός υποψηφίων σημειώνεται στην κατηγορία των στελεχών που θα προσληφθούν για τις εταιρικές πωλήσεις. Ο ΟΤΕ θέλει να προσλάβει 10 εταιρικούς πωλητές και οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την περασμένη Δευτέρα είχαν ξεπεράσει τις 5.000. Υπήρχε δηλαδή μια αναλογία 500 υποψηφιοτήτων για κάθε προτεινόμενη θέση εργασίας. Η αναλογία αυτή καταδεικνύει τη δραματική κατάσταση απασχόλησης που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπου μια στρατιά στελεχών έχει πλέον βρεθεί στον δρόμο, μετά την απότομη διόγκωση της αγοράς μέχρι το 2008 και την ύφεση που ακολούθησε από εκεί κι έπειτα. Αλλά και στην κατηγορία πωλητών λιανικής που θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας σε καταστήματα του ΟΤΕ εμφανίζεται μεγάλος διαγκωνισμός. Για καθεμιά από τις 100 θέσεις εργασίας εμφανίζονται 90 υποψήφιοι. Τέλος, για την κάλυψη 280 θέσεων τεχνικών πεδίου, όπως τους ονομάζει ο ΟΤΕ, υπήρχαν 4.300 υποψήφιοι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για θέσεις οι οποίες αμείβονται με τον βασικό μισθό, δηλαδή τα 584 ευρώ.

Οι αριθμοί ωστόσο των ενδιαφερομένων δεν είναι πρωτόγνωροι για τον ΟΤΕ. Αντίστοιχα, μεγάλο αριθμό αιτήσεων είχε συγκεντρώσει και πέρυσι και πρόπερσι, όταν ο οργανισμός επιχείρησε ανάλογες προσλήψεις, μετά την υλοποίηση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου προσωπικού. Για παράδειγμα, στο τέλος του 2011, για τη στελέχωση περίπου 700 θέσεων εργασίας, ο ΟΤΕ είχε συλλέξει πάνω από 30.000 βιογραφικά.

Φέτος, ο ΟΤΕ εκτιμάται να εντάξει σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου περισσότερους από 2.000 εργαζομένους. Πρόκειται για την τελευταία «φουρνιά παλιών του ΟΤΕ» που έχουν προσληφθεί με καθεστώς μονιμότητας. Μετά την αποχώρησή τους, πολύ λίγοι απασχολούμενοι στον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό θα έχουν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου απόλυσης που είναι η ημερομηνία συνταξιοδότησής τους. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων θα εργάζονται στον ΟΤΕ από 1/1/2014 θα έχει υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή με δυνατότητα απόλυσης ανά πάσα στιγμή.

Όλη η επικαιρότητα