Εκπαίδευση Ηλεία

19.132 μορια: «Σάρωσε» η Ανδραβίδα με την Κωνσταντίνα Γκιάφη

Ακούστε το άρθρο

Η Κωνσταντίνα Γκιάφη από την Ανδραβίδα, είναι στην πρώτη τριάδα στο νομό Ηλείας σύμφωνα με την βαθμολογία που συγκέντρωσε: 19.132 μόρια στην θεωρητική κατεύθυνση.

Συναντήσαμε την Κωνσταντίνα στο σπίτι της στην Ανδραβίδα. Η φιλόλογος μητέρα της φανερά συγκινημένη μας υποδέχεται και μας συστήνει στην επιτυχούσα το πρόσωπο της οποίας λάμπει. Λίγο νωρίτερα της είχε ευχηθεί η αδελφή της Λουΐζα.  Η Κωνσταντίνα έβαλε στόχο και τον πέτυχε. Στερήθηκε εξόδους, αγχώθηκε, πιέστηκε και δικαιώθηκε. Η μοναδική της διέξοδος όλο αυτό το διάστημα ίσως να ήταν κάποιες πινελιές, αφού το χόμπι της είναι η ζωγραφική. Επιλογή της η ΣΣΑΣ Νομική ή η Νομική Αθήνας, επιλογές που ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει.

Η επιτυχούσα Κωνσταντίνα Γκιάφη δήλωσε στην «Πατρίς»: « Η Θεία Πρόνοια που με βοήθησε καταλυτικά, οι δύο γονείς μου και φιλόλογοι, ο Γκιάφης Γεράσιμος και η Γάττα Αναστασία, που με επένδυσαν πνευματικά και ηθικά, οι αφανείς αλλά σπουδαίοι δάσκαλοι και καθηγητές των Σχολείων της Ανδραβίδας καθώς και ο συνεχής μου αγώνας, υπήρξαν οι συντελεστές της επιτυχίας μου. Σας ευχαριστώ όλους!  Ωστόσο, η χαρμόσυνη αναγγελία των βαθμών μου ήρθε με την ταυτόχρονη απόρριψη πολλών συμμαθητών μου στην Ελλάδα, κάποιες φορές άδικη. Επίσης, τα παιδιά που αγωνίστηκαν αλλά δεν δικαιώθηκαν μέσα στο άτεγκτο αυτό σύστημα αξίζουν συγχαρητήρια και να γνωρίζουν ότι η ευτυχία δεν είναι αριθμοί και νούμερα αλλά μία συνεχής προσπάθεια ψυχικής κατάθεσης».

Όλη η επικαιρότητα