Μεσσηνία

19 χρόνια για βιασμό 12χρονης στα Φιλιατρά!

Ακούστε το άρθρο

Σε κάθειρξη 19 χρόνων για βιασμό και αποπλάνηση ενός κοριτσιού μόλις 12,5 χρόνων, καταδίκασε ερήμην ομόφωνα έναν φυγόδικο Βούλγαρο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.

Ο βιαστής ήταν φίλος του πατέρα της και το Σεπτέμβριο του 2012 που συνέβη η κτηνωδία μπαινόβγαινε στο σπίτι τους. Ο πατέρας της μικρής τον είχε μάλιστα ευεργετήσει. Η μητέρα του κοριτσιού κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο σύζυγός της ήταν ο άνθρωπος ο οποίος βρήκε δουλειά και σπίτι στον 43χρονο τότε βιαστή της κόρης τους, όταν αυτός πρωτοπήγε στα Φιλιατρά. Η γυναίκα έχει άλλα 4 παιδιά, τα οποία είναι αγόρια. Οπως η ίδια είπε στους δικαστές κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την κόρη της γιατί σταμάτησε να παίζει με τα αδέλφια της. Αυτό την ανησύχησε και άρχισε να ρωτά το κορίτσι τι έχει πάθει, αν της συμβαίνει κάτι κακό και ό,τι κι αν είναι να το πει στη μητέρα της. Σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρα, το τι είχε συμβεί η μικρή το αποκάλυψε 4 – 5 μέρες μετά.

Ηταν τρομοκρατημένη γιατί ο βιαστής της δεν σταματούσε να της λέει ότι είναι πολύ φίλοι με τον πατέρα της και δεν θα την πιστέψει. Η μητέρα πάντως, υποψιασμένη ότι κάτι κακό έχει γίνει, παρατήρησε τον τρόπο που ο κατηγορούμενος κοίταζε αυτήν και το κορίτσι. «Δεν μ’ άρεσε ο τρόπος του, κοιτούσε πονηρά», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο, κι αυτό άλλωστε την έκανε να επιμείνει περισσότερο για να της ανοιχτεί το παιδί της. Η ίδια μάλιστα το είχε πει και στον άντρα της και πατέρα της μικρής, πως αυτός ο άνθρωπος δεν της αρέσει.

Σύμφωνα δε με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη ο καταδικασθείς, και το ίδιο το παιδί είχε καταλάβει ότι σε αυτό τον άνθρωπο δεν πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη. Το κορίτσι είχε μάλιστα καταθέσει στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας ότι τρόμαζε επειδή ο κατηγορούμενος με το που έβγαινε από το σπίτι της, την έπαιρνε από πίσω.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ

Το μεσημέρι της 20ής Σεπτεμβρίου του 2012, ο 43χρονος κατηγορούμενος συνάντησε τη μικρή κόρη του φίλου του στην πλατεία των Φιλιατρών και δεν έχασε ευκαιρία να πλησιάσει το κορίτσι. Της είπε ότι θέλει να της δώσει κάποια ρούχα, «μόνο για σένα» -όπως κατέθεσε η μητέρα της στο δικαστήριο ότι είπε ο κατηγορούμενος στη μικρή-, κάνοντας έτσι το κορίτσι να τον ακολουθήσει με τη θέλησή της στο σπίτι του.

Η μητέρα της κατέθεσε ότι με το που μπήκαν μέσα, αυτός κλείδωσε αμέσως την πόρτα και χωρίς δισταγμό, της έσκισε την μπλούζα. Σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, άρχισε να φιλά τη μικρή στο πρόσωπο και τον λαιμό, αν και το κορίτσι εκλιπαρούσε να την αφήσει και τον έσπρωχνε. Αυτός την χτύπησε, χαστουκίζοντάς την στο πρόσωπο και την πέταξε στο κρεβάτι, κράτησε σφιχτά τα χέρια του κοριτσιού με το ένα χέρι και με το άλλο την έγδυσε και τη βίασε. Η μικρή κατάφερε να του ξεφύγει ρίχνοντάς του μια γερή κλοτσιά στα γεννητικά όργανα, αλλά -σύμφωνα με το βούλευμα- πέρασαν 10 μέρες πριν βρει το κουράγιο, λόγω του φόβου της και του μετατραυματικού στρες που είχε υποστεί, να μιλήσει για τη βάναυση κακοποίησή της από το φίλο του πατέρα της.

ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΗΚΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ

Οι γονείς της μικρής και δύο ξαδέλφια της στις 30 του ίδιου μήνα (10 μέρες μετά το βιασμό της), πήγαν στο σπίτι του και με το αυτοκίνητο του πατέρα τον οδήγησαν στο σκουπιδότοπο των Φιλιατρών, όπου εκεί τον έκαναν… ασήκωτο στο ξύλο. Μετά τον έβαλαν πάλι στο αυτοκίνητο και πήγαν και τον παρέδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Ο βιαστής νοσηλεύτηκε και όταν πήρε εξιτήριο εξαφανίστηκε και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, αλλά αυτός παραμένει άφαντος.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η έκθεση ψυχολόγου η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία, το κορίτσι βίωνε συμπτώματα μετατραυματικού στρες ακόμα και δύο χρόνια μετά το βιασμό της. Τον πρώτο καιρό μάλιστα ζούσε ξανά και ξανά στο μυαλό της τον εφιάλτη, ενώ δεν κοιμόταν γιατί στον ύπνο της έβλεπε το κτήνος να της κάνει ό,τι και το μεσημέρι εκείνο της 20ής Σεπτεμβρίου. Το κορίτσι -σύμφωνα πάντα με την έκθεση της ψυχολόγου- βίωνε στην καθημερινότητά της συναισθήματα φόβου και απόγνωσης.

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα