Εκπαίδευση Ηλεία

1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: Ταξίδι ‘επένδυση’ στη γνώση!

Ακούστε το άρθρο

Σε ‘non stop’ δράσεις έχει επιδοθεί το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό από πλευράς εκπαίδευσης, αφού ο στόχος είναι οι μαθητές κατά την αποφοίτησή τους να έχουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να καταξιωθούν στον επαγγελματικό στίβο.

Το συγκεκριμένο σχολείο εκτός από το πρόγραμμα διδασκαλίας και τις δράσεις εντός σχολικού χώρου, έχει επενδύσει πολλά στα ταξίδια στο εξωτερικό και στην εκπαίδευση των μαθητών εκτός συνόρων, προκειμένου να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αντικείμενό τους.

Η ειδικότητα κομμωτικής

Μετά το ταξίδι στην Κύπρο για τις ειδικότητες των μηχανολόγων και των ηλεκτρολόγων, σειρά έχει η ειδικότητα της κομμωτικής και οι μαθητές της Γ΄ τάξης της συγκεκριμένης ειδικότητας ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Γαλλία!

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ που συμμετέχει το σχολείο οι μαθητές θα ταξιδέψουν στη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Caen στην περιοχή της Νορμανδίας, από τις 18 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Το πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν έχει τίτλο: «Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και ανταλλαγή εμπειριών σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας» και όλοι προσδοκούν ότι θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Συνολικά θα ταξιδέψουν στην Γαλλία δεκατέσσερις μαθητές και τέσσερις καθηγητές και κατά το χρονικό διάστημα των δεκαπέντε ημερών τα παιδιά θα εργαστούν σε κομμωτήρια της περιοχής, θα εκπαιδευτούν στις μεθόδους που εφαρμόζουν οι Γάλλοι, παράλληλα όμως θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα και να γνωρίζουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της περιοχής.

Η αποστολή

Ειδικότερα στην αποστολή συμμετέχουν οι μαθητές: Φωτεινή Βασιλάρη, Δημήτρης Ευθυμιόπουλος, Ανδρέας Ιορδανίδης, Μαρία Καζαζοπούλου, Βασιλική Κανελλακοπούλου, Αδαμαντία Κονδυλοπούλου, Βιργινία Λιακοπούλου, Κωνσταντίνος Μάργαρης, Θεώνη Ματσούκα, Αλέξης Μπεκιράι, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Αγγελική Παλυβού, Κωνσταντίνος- Φώτης Πουλής και Γιώργος Φωτόπουλος. Συνοδοί καθηγητές θα είναι οι: Χρυσούλα Ρούνη, Αγγελική Χριστοπούλου. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και Ζωή Γιατρά.

Από την πλευρά του σχολείου έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για το ταξίδι και δίδονται οδηγίες στους μαθητές, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Οι μαθητές δεν είναι απλώς ενθουσιασμένοι, αλλά έχουν θέσει και συγκεκριμένους στόχους, έτσι ώστε να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Άλλωστε, κάποιοι δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους και για εργασιακή αποκατάσταση στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι το σχολείο επενδύει πολλά στα συγκεκριμένα ταξίδια, καθώς οι μαθητές που συμμετέχουν είναι συνειδητοποιημένοι και στόχος όλων είναι η εξειδίκευση και η όσο το δυνατόν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Όλη η επικαιρότητα