1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών: Ίδρυση Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας

Το 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών αποβλέποντας στην αναβάθμιση και διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για τους τωρινούς και μελλοντικούς μαθητές του  από την σχολική χρονιά  2019 – 2020 προσφέρει ακόμη έναν νέο τομέα και ειδικότητα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Παναγιώτη Βατσή, «στο πλαίσιο έναρξης  των εγγραφών από τις 2 Σεπτεμβρίου 2019 στους τομείς που ήδη λειτουργούν, της Πληροφορικής, Οικονομίας και Διοίκησης και Μηχανολογίας, δίνεται η δυνατότητα της εγγραφής μαθητών και στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας.

Σκοπός είναι να δοθεί στους μαθητές της ευρύτερης περιοχής και του νομού  ένα ακόμη πλεονέκτημα στις σπουδές τους μέσα από την λειτουργία το 2020-21 της ειδικότητας της Αισθητικής Τέχνης. Η συγκεκριμένη ειδικότητα της Αισθητικής Τέχνης δεν προσφέρεται σε καμία από τις 6 σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. που λειτουργούν στον νομό μας και οι ενδιαφερόμενοι για την ειδικότητα αυτή έπρεπε μέχρι τώρα να μετακινούνται στην Πάτρα και την Καλαμάτα».

Οι μαθητές/τριες που θα επιλέξουν τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. θα παρακολουθήσουν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας την εβδομάδα. Στη συνέχεια, στη Γ’ τάξη  ακολουθούν την ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης.

 

 Εισαγωγή σε Πανεπιστήμια

Οι απόφοιτοι Αισθητικής Τέχνης του ΕΠΑΛ ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στην ειδικότητα έχουν όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις για να εργαστούν σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων του τομέα τους. Επίσης, μέσω ειδικών Πανελλαδικών Εξετάσεων σε 4 μαθήματα μπορούν να εισαχθούν σε Πανεπιστήμια σε ποσοστό 10% και σε σχολές όπως Ιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική σε ποσοστό 5%. Με τις ίδιες εξετάσεις μπορούν να εισαχθούν στις Σχολές Υπαξιωματικών, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και τα ΤΕΦΑΑ.