Ηλεία

1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών: Προσφορά ζωής από τους μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ζωής, μήνυμα ελπίδας, έδωσαν για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών, μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στο σχολείο.

Συνειδητοποιημένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν μαζικά το παρών στην αιμοδοσία και έστειλαν με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα, απέδειξαν στην πράξη ότι είναι ευαισθητοποιημένοι και νοιάζονται για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους, έδωσαν λίγο από το αίμα τους και αισθάνθηκαν ικανοποίηση γιατί γνωρίζουν καλά ότι οι ανάγκες για αίμα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συνέβαλαν και αυτοί, έβαλαν το λιθαράκι τους για βοηθήσουν κάποιον που θα έχει ανάγκη.

Θεσμός

Για το σχολείο οι εθελοντικές αιμοδοσίες έχουν γίνει θεσμός και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και την γιατρό Ιωάννα Σταυροπούλου, όπως έγινε και φέτος.

Πριν την αιμοδοσία είχε γίνει ενημέρωση στους μαθητές για τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους, σε μία προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά τι είναι εθελοντική αιμοδοσία και πόσο σημαντική είναι, έτσι ώστε να λάβουν μέρος συνειδητά στη διαδικασία.

Η ενημέρωση έγινε με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου, με τον υπεύθυνο καθηγητή Νεκτάριο Σπρίντζο, ο οποίος ορίσθηκε από το σύλλογο διδασκόντων.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, με υπεύθυνη την γιατρό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ιωάννα Σταυροπούλου και τις νοσηλεύτριες Χριστίνα Αρβανίτη και Βασιλική Ζέζου.

Ικανοποίηση από όλες τις πλευρές

Η κα Σταυροπούλου, ανέφερε για την αιμοδοσία: «Πιστοί στο ραντεβού οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών για άλλη μια χρονιά, έτσι ώστε να προσφέρουν εθελοντικά αίμα και να χαρίσουν ζωή στους ασθενείς μας. Οι μαθητές προσήλθαν με μεγάλη χαρά για να αιμοδοτήσουν και ήταν έντονη η ανάγκη τους να προσφέρουν το πολυτιμότερο δώρο στο συνάνθρωπο τους. Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών, καθώς επίσης τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Λεχαινών Παναγιώτη Βατσή και τον υπεύθυνο καθηγητή Νεκτάριο Σπρίντζο για την άριστη συνεργασία».

Από την πλευρά του ο κ. Σπρίντζος δήλωσε:  «Μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας οι μαθητές μας έδωσαν ένα μάθημα ζωής και υλοποίησαν μία πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη. Συνειδητοποίησαν, επίσης,  τι σημαίνει κοινωνική προσφορά και εθελοντισμός. Ευχαριστούμε την ιατρό και τις νοσηλεύτριες και ελπίζουμε να τις διευκολύναμε στο έργο τους».

Η μαθήτρια πληροφορικής  της Γ’ Λυκείου Αναστασία Παντελιού έδωσε φια πρώτη φορά αίμα και εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενη:  «Είμαι μαθήτρια της Γ΄ τάξης και είναι η πρώτη φορά που έδωσα αίμα. Η αλήθεια είναι ότι αλλιώς το φανταζόμουνα πως θα είναι όλη αυτή η διαδικασία το είχα κάνει τραγικό μέσα στο μυαλό μου και ήταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν κατάλαβα τίποτα, η γιατρός και οι νοσηλεύτριες φρόντισαν για αυτό, με την άψογη περιποίησή τους. Είμαι χαρούμενη που έγινα εθελόντρια και έχω σκοπό να συνεχίσω. Μου αρέσει να βοηθάω κόσμο έστω και με αυτό τον τρόπο.

Ο μαθητής μηχανολογίας της Γ’ Λυκείου Άγγελος Χαϊκάλης δήλωσε με τη σειρά του:  «Έδωσα πρώτη φορά αίμα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν τίποτα το δύσκολο και μου αρέσει που γνωρίζω ότι μπορώ να είμαι εθελοντής αιμοδότης. Πιστεύω ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι καλή και για μένα αλλά και για τον κόσμο γενικότερα».

Όλη η επικαιρότητα