Ηλεία

1ο Λύκειο Πύργου: Tech meets Art στο Brno της Τσεχίας με τον Bio-Talo

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα ταξίδι – εμπειρία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus +» που υλοποιεί το 1ο Λύκειο Πύργου, με θέμα «Science Meets Art», έκανε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, από τις 19 έως τις 25 Ιανουαρίου, στην Τσεχία.

«Οικοδεσπότης» της συνάντησης, ήταν το σχολείο ZakladniMaterska Skola, που υποδέχθηκε τις αποστολές των συνεργαζόμενων χωρών, Ισπανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Φινλανδίας, Ισλανδίας και Ελλάδας, με το 1ο Λύκειο Πύργου να εκπροσωπούν οι μαθητές Παναγιώτα Αργυροπούλου, Εύη Παναγιωτοπούλου, Μαριλένα Σεϊντή και Αλέξανδρος  Τσακιρίδης της Β΄τάξης, με τους καθηγητές τους Γιάννη Γεωργίου και Ολυμπία Ρεντζέλου.

Την πρώτη μέρα, μετά την καθιερωμένη υποδοχή και ξενάγηση στο σχολείο, ακολούθησε η παρουσίαση της κάθε χώρας με βίντεο πάνω στο θέμα «Tech meets art», στο οποίο οι μαθητές του 1ου Λυκείου Πύργου παρουσίασαν την κατασκευή ενός ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά  και το συνέδεσαν με την ιστορία του Τάλω, του αρχέγονου μυθικού γίγαντα στην αρχαία Κρήτη.

Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το εργαστήρι μη τυπικής μάθησης «UDIF-Amazing theatre of Physics». Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν επισκέψεις στο μουσείο και την έκθεση «Gregor Johann Mendel-Η ιστορία μιας ευφυΐας», το αβαείο Augustian, το αστρονομικό ρολόι της Πράγας και το εντυπωσιακό επιστημονικό πάρκο UIDA. Εκεί οι μαθητές συμμετείχαν βιωματικά κι εφάρμοσαν τους νόμους της μηχανικής σε μια σειρά εργαστηριακών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το εργαστήριο δημιουργικής βίντεο- παρουσίασης  «Padlet-kahoot-Seppo» σχετικά με την εμπειρία στο Brno και την τέχνη από μεικτές ομάδες μαθητών κατά την περιήγησή τους στην πόλη.

Ραντεβού στον Πύργο

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις, από την φιλοξενία των Τσέχων εταίρων του προγράμματος, αλλά και με όρεξη και πολλές ιδέες για την επόμενη συνάντηση, που θα γίνει στον Πύργο, από τις 5 έως τις 11 Μαΐου, όπου και θα ολοκληρωθούν τα course του προγράμματος Erasmus+S.M.Art.

Όλη η επικαιρότητα