Ηλεία Μουσική

1ο Μουσικό Ταξίδι με…τις Μπάντες – Σήμερα και αύριο στο Βαρθολομιό και στην Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Το «1ο Μουσικό Ταξίδι με…τις Μπάντες» είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 4 και αύριο Σάββατο 5 Μαΐου στο Βαρθολομιό και στην Αρχαία Ολυμπία. Τα δυο «ραντεβού» είναι στις 8:00 και η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δυο μοναδικές μουσικές βραδιές με εντυπωσιακές εκπλήξεις.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής, μέσα από τις πολυμελείς φιλαρμονικές ορχήστρες των Μουσικών Σχολείων Βαρθολομιού, Λευκάδας, Αργολίδας καθώς και τη φιλαρμονική και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πατρών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης του έργου που παράγεται στα Μουσικά Σχολεία.

Η αρχή, η συνέχεια, ο στόχος

Η ιδέα για την διοργάνωση της μουσικής αυτής συνάντησης «έπεσε» τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ηλεία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, επισκέφθηκε και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού. Η ιδέα, ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια «αγκαλιάστηκε» από όλους τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές.

Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα Παρασκευή, στις 8:00 το βράδυ στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού και αύριο Σάββατο, την ίδια ώρα, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας. Εκεί θα συγκεντρωθούν 220 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί από τα τέσσερα σχολεία, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους και να ταξιδέψουν το κοινό μουσικά, παρουσιάζοντας ουσιαστικά το εκπαιδευτικό έργο και τη δουλειά που γίνεται στα Μουσικά Σχολεία της χώρας. Από τις δυο βραδιές, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπλήξεις, τις οποίες όμως θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις δυο συναυλίες.

Στόχος των διοργανωτών, είναι αυτή η δράση να έχει και συνέχεια και γιατί όχι να γίνει θεσμός και να συναντώνται στην Ηλεία ολοένα και περισσότερα Μουσικά Σχολεία της χώρας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού δια της Διευθύντριας Μαρίας Μπίρμπα και την Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Αγωγής Π.Δ.Ε Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνείου δια των δημάρχων κ.κ Κοτζιά και Καστρινό και την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας που θα «φιλοξενήσει» τη συναυλία του Σαββάτου, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όλη η επικαιρότητα