WEB tv Ηλεία Κινηματογράφος

1ο Βραβείο σε διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για την μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Γεωργία – Ερμιόνη Τριγωνίδη (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Νέα μεγάλη επιτυχία για την 16χρονη μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας Γεωργία- Ερμιόνη Τριγωνίδη, η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού μήκους «Filmakers 2018- Οι μαθητές κινηματογραφούν».

Η 16χρονη Γεωργία- Ερμιόνη, η οποία είναι μαθήτρια της Β’ τάξης στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, έκανε για ακόμη μία φορά περήφανους την οικογένειά της, το σχολείο της αλλά και ολόκληρη την Ηλεία και πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική μαθήτρια από ολόκληρη την Πελοπόννησο η οποία διακρίθηκε στον διαγωνισμό!

Σε 80 σχολεία!

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 80 σχολεία από ολόκληρη την Ηλεία και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας είχε τον καλύτερο εκπρόσωπο, την 16χρονη που έχει βάλει πλώρη και σαρώνει τους διαγωνισμούς και όλα δείχνουν ότι την περιμένει ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο της τέχνης.

Το προηγούμενο έτος η Γεωργία-Ερμιόνη Τριγωνίδη είχε αποσπάσει βραβείο για το ψηφιακό βίντεο κινουμένων σχεδίων με το οποίο συμμετείχε  στην 16η INTERNATIONAL ART EXHIBITION FOR CHILDREN AND YOUNG PEOPLE 2017, που διοργανώθηκε από την Φιλανδία. Έναν διεθνή διαγωνισμό τέχνης για παιδιά και νέους.

Έχοντας πάρει το ‘βάπτισμα του πυρός’, η Γεωργία χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσε αμέσως συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού μήκους «Filmakers 2018- Οι μαθητές κινηματογραφούν», όταν ενημερώθηκε από τον υποδιευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Γιώργο Ανδριόπουλο.

Αν και είχε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην διάθεσή της, αφού η αίτηση υποβλήθηκε αρχές Ιανουαρίου 2018 και έπρεπε να παραδώσει την δουλειά της έως τις 14 Φεβρουαρίου, δεν πτοήθηκε και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου ήταν έτοιμη.

Το project

Στον διαγωνισμό συμμετείχε με την ταινία κινουμένων σχεδίων που είχε τίτλο: «Moonlight Memories» και όπως λέει η ίδια αναφέρεται στην μητρική αγάπη προς την κόρη, ακόμη και όταν μία μητέρα δεν βρίσκεται στην ζωή.

Ήταν μία ταινία 2,5 λεπτών, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό project που δημιουργήθηκε καρέ- καρέ στον υπολογιστή, και που κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες. «Ήταν καλύτερο βίντεο από την πρώτη φορά, γιατί είχα εξασκηθεί και βγήκε καλύτερο» θα πει  Γεωργία, η οποία είχε και την βοήθεια του αδελφού της Δημήτρη, ο οποίος ανέλαβε το τραγούδι του βίντεο.

Η ταινία της Γεωργίας δεν έχει λόγια, βασίζεται στην εικόνα και την κίνηση και ήταν τόσο δυνατό το μήνυμά του, που κατάφερε να ξεχωρίσει γι’ αυτό και κατάφερε να ξεχωρίσει, σε συνδυασμό και με την άρτια δημιουργία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το project έχει ως εξής: «Αφορά μία κοπέλα που περπατά μέσα στο δάσος την νύχτα και βλέπει στο μυαλό της εικόνες από την μητέρα της που έχει φύγει από την ζωή. Εικόνες που ήταν μαζί στο παρελθόν και ήταν και οι δύο χαρούμενες. Η κοπέλα σταματά κάτω από μία κλαίουσα ιτιά και αρχίζει να κλαίει, δυστυχισμένη που έχει χάσει την μητέρα της. Ένα δάκρυ της πέφτει επάνω σε ένα μπουμπούκι του δένδρου, το μπουμπούκι ανοίγει από το δάκρυ και ως πνεύμα βγαίνει η μητέρα. Αν και στην αρχή η κοπέλα τρόμαξε, η μητέρα της την αγκαλιάζει και της έδειξε με τον τρόπο της ότι είναι κοντά της και όταν το πνεύμα της μητέρας φεύγει η κοπέλα απομακρύνεται χαρούμενη».

Ενθουσιασμένη

Η ίδια η Γεωργία μιλώντας στην ‘Π’ για την ταινία της ανέφερε: «Σκέφτηκα πώς θα ένιωθε κάποιος εάν έχανε τον γονιό του και πως θα ήθελε να είχε μία τελευταία στιγμή μαζί του και έτσι ‘γεννήθηκε’ η συγκεκριμένη ταινία. Ήθελα να περάσω το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος, έχει πάντα μαζί του το γονιό του, έστω και εάν δεν είναι στην ζωή».

Όσο για την διάκρισή της θα πει: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την διάκριση. Ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικό αυτό το βραβείο για εμένα, γιατί πολλοί από τους κριτές ήταν καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών».

Το βραβείο της το αφιερώνει στην μητέρα της και το όνειρό της είναι να εισαχθεί στην Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ και την επόμενη χρονιά εάν προκηρυχθεί διαγωνισμός θα λάβει μέρος.

Ο υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Γιώργος Ανδριόπουλος μιλώντας για τη νέα διάκριση της Γεωργίας ανέφερε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την Γεωργία, η οποία και στους δύο διαγωνισμούς που συμμετείχε και στην Ελλάδα και την Ευρώπη κατάφερε να διακριθεί. Είναι ένα αυθεντικό ταλέντο και μας κάνει όλους περήφανους. Θεωρούμε ότι το μέλλον για την Γεωργία θα είναι λαμπρό».

Όλη η επικαιρότητα