Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός νεοφυούς επιχειρηματικότητας: Ευκαιρία ανάδειξης για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά της Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Στις δυνατότητες ανάδειξης της μεγάλης βιοποικιλότητας Αρωματικών και Φαρμακευτικών  Φυτών που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα εστίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος τημ Τρίτη 17 Απριλίου 2018, παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία, στην Αθήνα, για την παρουσίαση  του 1ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά.

Ο κ. Μητρόπουλος  ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κόμβου  Καινοτομίας Aroma Innovation, που διοργανώνει τον διαγωνισμό, δεδομένου ότι ο Κόμβος αποτελεί μέλος της  Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Στηρίζουμε το συγκεκριμένο διαγωνισμό, μέσω του οποίου η ανάδειξη και εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και μεθόδων παραγωγής Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη start up επιχειρήσεων του κλάδου και να υποστηρίξει την εξωστρέφεια των προϊόντων τους. Η μεγάλη βιοποικιλότητα σε Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά στην περιοχή μας, αλλά και η άριστη ποιότητα των προϊόντων, λόγω των επικρατούντων κατάλληλων κλιματικών και εδαφολογικών συνθηκών, εγγυώνται την επίτευξη των σκοπών αυτών» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Ηλείας Τάκης Παρασκευόπουλος,  που τον συνόδευε, είχαν ενδιαφέρουσα συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Christophe Chantepy, για  την μελλοντική συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτισμικού και τουριστικού περιεχομένου, αφού η «αγροδιατροφή» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η επικοινωνία, προκειμένου να προσδιοριστούν οι τομείς συνεργασίας.

Όλη η επικαιρότητα