Ηλεία

2ο Δημοτικό Γαστούνης: Απογευματινό ωράριο για 171 μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς και μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Γαστούνης η απόφαση του Δημάρχου Πηνειού να λειτουργήσει το σχολείο για το σχολικό έτος 2018-2019 σε απογευματινή βάρδια.

Σήμερα στις 20.30 το βράδυ συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων στο Κουρβισιάνειο στην Γαστούνη.

?

Απόφαση δημάρχου

Με την υπ΄αριθμόν 472/2018 απόφασή του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αποφάσισε «τη συστέγαση –φιλοξενία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης σε αίθουσες του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου Λυκείου Γαστούνης σε απογευματινό ωράριο (μετά τις 14.00 μ.μ) για το σχολικό έτος 2018-2019 προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Η διάθεση των απαιτούμενων αιθουσών θα αποφασιστεί από τους κ.κ. Διευθυντές του σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου Λυκείου Γαστούνης σε συνεννόηση με τον διευθυντή του 2ου ΔΣ Γαστούνης». Στο 2ο δημοτικό φοιτούν 171 μαθητές.

Αντίθετος  ο σύλλογος

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ έγινε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενημέρωση των γονέων από τον σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων.

Η κ. Κατερίνα Νερατζάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης δήλωσε: «Ο Σύλλογος είναι αντίθετος σε αυτή την απόφαση και είχε προτείνει μεταστέγαση στα Καβάσιλα. Την Δευτέρα το απόγευμα  στις 8.30 συγκαλούμε έκτακτη γενική συνέλευση στο Κουρβισιάνειο μετά από την ενημέρωση που κάναμε σήμερα στους γονείς , οι οποίοι εξέφρασαν και αυτοί την αντίθεσή τους  στην απόφαση του δημάρχου. Ο σύλλογος διδασκόντων εξέφρασε και αυτός την επιθυμία του για μεταστέγαση στο Γυμνάσιο Καβασίλων, όπου οι μαθητές θα έκαναν πρωϊνή βάρδια χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε κανέναν. Ως Σύλλογος έχουμε στείλει επιστολή στον Περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Δυτ. Ελλάδας και αναμένουμε την απάντησή του στο θέμα αυτό. Δηλαδή αν και κατά πόσο είναι παιδαγωγικό και νόμιμο να λειτουργεί το δημοτικό σχολείο σε απογευματινή βάρδια.»

Όλη η επικαιρότητα