Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2 νέοι κόμβοι ενώνουν την Πάτρα με την ορεινή Αχαΐα

hnatpwreng53ec44cac3abd.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δύο έργα μεγάλης σημασίας για την διευκόλυνση όσων ταξιδεύουν προς και από αυτήν, ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για τους κόμβους Κ3 και Κ7 της Περιμετρικής οι οποίοι θα συνδέουν την πόλη με τον δρόμο. Ο κόμβος Κ3 είχε απορριφθεί από την τότε υπουργό Βάσω Παπανδρέου. Είναι αυτός που συνδέει την περιμετρική με την Αγυιά αφού κινείται παράλληλα προς τον ποταμό Μείλιχο. Ο άξονας θα ανεβαίνει από τα Συχαινά και θα περνά δίπλα από την Βούντενη για να συναντήσει την μεγάλη περιμετρική.  Ήδη εκπονούνται οι σχετικές μελέτες.

Ο κόμβος Κ7 θα ενώνει την Περιμετρική με την 111. Σκοπός να ενωθεί η Πάτρα με την ορεινή Αχαΐα. Χάρη σε αυτόν τον κόμβο όλοι θα έχουν πρόσβαση στην Πατρών – Τριπόλεως χωρίς να κινούνται σε Μιντιλόγλι, Φιλοθέη ή Οβρυά.  Παράλληλα θα διευκολύνονται όσοι από την 111 θέλουν να μεταβούν στο νέο λιμάνι ή την λαχαναγορά.

«Ουσιαστικά είναι τα δύο μεγάλα έργα που δεν υλοποιήθηκαν όταν έγινε η Μάξι Περιμετρική, παρά το γεγονός ότι η κατασκευή τους ήταν θέμα που έθεταν σε όλους τους αρμόδιους φορείς και οι κάτοικοι των Πατρών τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, που έχει προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε να τα δύο έργα να ενταχθούν στο ΣΕΣ , το νέο ΕΣΠΑ.

Πηγή: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα