Πολιτισμός

23.500 θεατές απόλαυσαν διαδικτυακά την παράσταση Μακμπέθ

Ακούστε το άρθρο

Περίπου 23.500 θεατές παρακολούθησαν διαδικτυακά την χθεσινή παράσταση Μακμπέθ του Εθνικού Θεάτρου έπειτα από πρωτοβουλία των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που σε συνεργασία αποφάσισαν να προβληθούν παραστάσεις που διακόπηκαν.

Οι προβολές είναι δωρεάν και διαθέσιμες στο κοινό μέσω σχετικών σελίδων. Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο Κυριακή 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι θα προβληθεί διαδικτυακά η παιδική παράσταση «Χίλιες και μια Ιστορίες». Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υπερφόρτωσης του Διαδικτύου λόγω της εκτεταμένης χρήσης αυτήν την περίοδο λέγοντας ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ώστε να επιλύσουμε τα όποια ζητήματα ενδεχομένως προκύψουν.

Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να χαράζουμε μια κοινή στρατηγική βασισμένη σε βέλτιστες πρακτικές και άμεσες παρεμβάσεις». Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για τον αριθμό 13033 ότι «σχεδιάστηκε αυστηρά και μόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και – όπως όλα τα περιοριστικά μέτρα – θα πάψει να ισχύει μόλις οι επιστήμονες κρίνουν ότι έχει περάσει ο κίνδυνος», ενώ επανέλαβε ότι η ψηφιοποίηση του Δημοσίου ήταν μια εκκρεμότητα που μετατράπηκε σε αναγκαιότητα για τη χώρα.

«Η πολιτική μας ήταν ήδη σχεδιασμένη και δεν άλλαξε – αυτό που μεταβλήθηκε λόγω της πανδημίας ήταν ο χρόνος της υλοποίησής της» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα