Ηλεία

250 Ηλείοι μαθητές στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς!

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε Πύργο και Αμαλιάδα οι μαθηματικοί διαγωνισμοί, στους οποίους συμμετείχαν 250 μαθητές από όλο το νομό.

Συγκεκριμένα, οι  μαθητές συμμετείχαν   στον 80ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» τους Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καθώς και στο 4ο τοπικό Διαγωνισμό « ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΝΗΣ » που διοργανώνει το Παράρτημα Ε.Μ.Ε  Ν. Ηλείας « Ιππίας ο Ηλείος ».

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του παραρτήματος ΕΜΕ Ν. Ηλείας κ. Ιωάννης Τσόπελας,  «ο αριθμός τους αποδεικνύει περίτρανα τη μεγάλη απήχηση που έχουν τα Μαθηματικά και οι Μαθηματικοί Διαγωνισμοί  στη σχολική κοινότητα παρά την συνεχή υποβάθμιση τους τα τελευταία χρόνια στο Γυμνάσιο και κυρίως το Λύκειο στο οποίο τα Μαθηματικά είναι πλέον μάθημα επιλογής τους Θετικές Επιστήμες!»

Ο κ. Τσόπελας ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν στην όλη διαδικασία και συγκεκριμένα τους  μαθηματικούς Αρβανιτάκη Διονύση, Τιμόθεο Κόρδα, Γιάνναρο Διονύση, Γιαννικούλη Ιωάννη, Βρυνιώτη Φρόσω,  που δίδαξαν στο Πύργο. Τους Σταυρόπουλο Σταύρο, Καλαμπόκα Αθηνά,  Δεδότση Βασιλική, που δίδαξαν στην Αμαλιάδα και  Κουσινιώρη Γεώργιο, Γιαννακόπουλο Σπύρο, Διαμαντοπούλου Μαρία, Καραϊζιώτη Δημήτρη, που δίδαξαν στην Ανδραβίδα όλοι εθελοντικά στα μαθήματα προετοιμασίας διάρκειας 2 μηνών που οργάνωσε το Παράρτημα.

Παράλληλα, ευχαρίστησε  από τη Δ/νση Δ/θμιας Ν.Ηλείας τον διευθυντή κ. Δημητρέλλο Βασίλειο και τον υπεύθυνο Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Αγγελόπουλο Νικόλαο, καθώς  και τους διευθυντές του 4ου ΓΕΛ Πύργου κ. Ανδρουτσόπουλο Χαράλαμπο και του 1ου Γυμνασίου  Αμαλιάδας κ. Ψευδό Αθανάσιο, για την υποστήριξη  που  παρείχαν αλλά και την άψογη φιλοξενία στα σχολεία τους όπου και διεξήχθησαν οι  διαγωνισμοί.

Όλη η επικαιρότητα