Χωρίς κατηγορία

25Η Μαρτίου: Φουστανέλα στα Λεχαινά

Ακούστε το άρθρο

Με κάθε επισημότητα θα εορτασθεί και στον Κάμπο η Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Από την Γαστούνη μέχρι την Βάρδα και τη Ν. Μανωλάδα, θα κυματίζουν Γαλανόλευκες, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στα σχολεία θα υπάρχουν σχετικές εκδηλώσεις και την Κυριακή σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα παρελάσουν μαθητές των σχολείων.

Στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και συγκεκριμένα στα Λεχαινά για πρώτη φορά φέτος θα παρελάσει και τμήμα φουστανελοφόρων από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕ Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης, «την Κυριακή  25 Μαρτίου στις 10,30 π.μ. θα γίνει στον I.N.. Αγίου Δημητρίου η  επίσημη δοξολογία, εν συνεχεία όλοι θα μεταβούμε στο ηρώο όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ήρωες μας ,κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και μετά θα λάβει χώρα η μεγάλη παρέλαση από τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων των Λεχαινών και θα συμμετάσχει και ουλαμός της ΠΥ. Λεχαινών. Τιμητικά και για πρώτη φορά φέτος θα ανοίξει τη παρέλαση φουστανελοφόρο τμήμα του εθιμοτυπικού συλλόγου Λεχαινών .το οποίο στο τέλος της παρέλασης θα χορέψει ηρωικούς χορούς και τραγούδια στη πλ. Αγ, Δημητρίου»
Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα λαμπρύνει όπως κάθε χρόνο, με τη παρουσία της η φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς». Μετά το πέρας της τελετής η δημοτική αρχή θα παραθέσει προς όλους δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο.

Όλη η επικαιρότητα