Ηλεία

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Μαθητές και εκπαιδευτικοί έκοψαν τις πίτες τους

Ακούστε το άρθρο

Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Β. Δημητρέλλου και ομοτίμων καθηγητών του σχολείου, που τίμησαν τη σχολική κοινότητα, ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019, κοινή εκδήλωση στο Γυμναστήριο για την κοπή των βασιλοπιτών, των μαθητών και του Συλλόγου Διδασκόντων.

       Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε παραινέσεις στους μαθητές, τους μίλησε για το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, ως πάντα νέο, πάντα φωτεινό, για να μας δείχνει το δρόμο και την προσφορά τους στην ανθρωπότητα που είναι μοναδική. Επιπλέον, τόνισε,  θεμελίωσαν την Ορθοδοξία, γι΄ αυτό και τους λέμε Πατέρες.

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στον  διπλό συμβολισμό της πίτας που είναι σωματική τροφή αλλά και κυρίως πνευματική τροφή, χαρά και ελπίδα για τον καθένα και ακόμη στην θρησκευτική παράδοση που συνδέεται με την προσωπικότητα του Μεγάλου Βασιλείου στην Καππαδοκία. 

Ο Δντης Δ.Δ.Ε. κ. Β. Δημητρέλλος ευχήθηκε στην σχολική κοινότητα επιτυχίες και αφοσίωση στην αποστολή της και πρόσφερε για τον μαθητή-τρια που θα είχε το τμήμα του-της την καλύτερη βασιλόπιτα, κατόπιν κληρώσεως, ένα βιβλίο βιολογίας.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τις βασιλόπιτες, τις οποίες μοίρασαν στους μαθητές-τριες οι υπεύθυνοι των τμημάτων. Οι τυχεροί του φλουριού κάθε βασιλόπιτας έλαβαν και ένα συμβολικό δώρο από τα τμήματά τους.

       Ακολούθως  επιτροπή αποτελουμένη από καθηγητές και μαθητές-τριες βράβευσε την καλύτερη αισθητικά και γευστικά βασιλόπιτα, απονέμοντας ειδικό έπαινο και δώρο και επιπλέον το βιβλίο του κ. Δντη Δ.Δ.Ε. Ηλείας. Τυχερό τμήμα ήταν το Α1. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες  βασιλόπιτες των τμημάτων ήσαν χεροκάμωτες, προσφορά γονέων.

          Ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Κομιώτης και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησαν θερμά τους γονείς για τις προσφορές των εξαιρετικών βασιλοπιτών και ευχήθηκαν καλή πρόοδο στους μαθητές-τριες. Οι τυχεροί από τους καθηγητές ήσαν: η κ. Π. Ανδρουτσοπούλου και Ν. Ντούζας, καθώς και η κ. Α. Εγκάρχου από το διοικητικό προσωπικό. Έλαβαν ως δώρα από τα χειροποίητα εκθέματα του bazaar του σχολείου, υπό την  εποπτεία της κ. Μ. Μανδηλαρά.

Όλη η επικαιρότητα