Εκπαίδευση Ηλεία

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Πτώση σιδερόβεργας από την οροφή του Γυμναστήριου εν ώρα μαθήματος

Ακούστε το άρθρο

Η πτώση σιδερόβεργας από την οροφή του Γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Πύργου, εν ώρα μαθήματος, ήταν «η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε» για τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα δυο σχολεία. Ο μαθητής, μπροστά στον οποίο έπεσε η βέργα, δεν τραυματίστηκε από καθαρή τύχη και οι γονείς ζουν καθημερινά με το φόβο του πιθανού τραυματισμού των παιδιών τους.

Το θέμα της ασφάλειας των παιδιών, ήταν το θέμα που  κυριάρχησε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πύργου και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, αν και είχε συγκληθεί για την συνεργασία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus (σ.σ τις επόμενες ημέρες το Σχολείο του Πύργου, θα υποδεχθεί τις ξένες αποστολές) αλλά και το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκέμβρη.

Το επόμενο βήμα

Οι γονείς, που έχουν επισημάνει και εγγράφως στον Δήμο Πύργου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο, ζητώντας μάλιστα την άμεση παρέμβασή του, ώστε να επιδιορθωθούν οι όποιες ζημιές και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών τους, έκαναν λόγο για παντελή αδιαφορία, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συντήρηση στον χώρο, αν και στις αρχές της σχολικής χρονιάς είχαν αποκολληθεί σοβάδες από μπαλκόνι του 1ου ορόφου, στον χώρο που κινούνται οι μαθητές. Και τότε, από θαύμα δεν είχε τραυματιστεί κάποιος μαθητής.

Οι γονείς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξέφρασαν τον φόβο, για επανάληψη τέτοιου φαινομένου τις ημέρες που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή και οι αποστολές των συνεργαζόμενων σχολείων του εξωτερικού, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Εκτός του κινδύνου τραυματισμού μαθητών ή εκπαιδευτικών, σημείωσαν πόσο μεγάλο πλήγμα θα ήταν για την εξέλιξη του Προγράμματος, που ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές για το σχολείο.

Τέλος, κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τα επόμενα «βήματα» του Συλλόγου, προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου στον χώρο να γίνουν οι απαιτούμενες συντηρήσεις.

Όλη η επικαιρότητα