Ηλεία

2ο Λύκειο Αμαλιάδας: Πλοήγηση στο διαδίκτυο με ασφάλεια

Ακούστε το άρθρο

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχει το σχολείο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Α’ Λυκείου με συντονιστή τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Γιώργο Γοροζίδη, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και κάλεσε στο σχολείο για να μιλήσει και κυρίως να ενημερώσει τους μαθητές τον υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) Νομού Ηλείας κ. Παναγιώτη Δρούζα.

Θα ασχοληθούν με τους εταίρους

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ και είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Γαλλία, είχαν ασχοληθεί με το θέμα που αφορά στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Ωστόσο στην πορεία, καθώς εξελίσσεται το πρόγραμμα, και συγκεκριμένα το επόμενο σχολικό έτος το θέμα που θα απασχολήσει τους μαθητές θα είναι το διαδίκτυο, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο, με αφορμή και την Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, να γίνει η συγκεκριμένη ενημερωτική συνάντηση.

«Καλέσαμε τον κ. Δρούζα στο σχολείο γιατί θέλαμε να ενημερωθούν οι μαθητές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς πρόκειται και για ένα θέμα το οποίο θα επεξεργαστούν τα παιδιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το πρόγραμμα Erasmus+. Το συγκεκριμένο θέμα θα μας απασχολήσει το επόμενο σχολικό έτος που θα υποδεχτούμε τους εταίρους, τα υπόλοιπα δηλαδή σχολεία των Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο: ‘You can be a hero’.

 

Αρκετά κενά

Ο κ. Δρούζας κατά την διάρκεια της παρουσίασης επικεντρώθηκε σε παραμέτρους που αφορούν στην χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβει που ούτε καν είχαν φανταστεί τα παιδιά και μέσα από την προβολή βίντεο και διαλογική συζήτηση αναδείχθηκαν και  τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα που κρύβει το διαδίκτυο και δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή χρήση του.

«Διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά γνωρίζουν κάποια πράγματα, αλλά δεν τα γνωρίζουν όλα και ξέρουμε καλά ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ενώ το διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο, κρύβει και κινδύνους που δεν φανταζόμαστε» επεσήμανε ο κ. Γοροζίδης ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτό που επιθυμεί η εκπαιδευτική κοινότητα είναι τα παιδιά να είναι υποψιασμένα και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προσεκτικά.

Ανάλογες συναντήσεις θα ακολουθήσουν και στην πορεία, καθώς οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα δουλέψουν πολύ επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Όλη η επικαιρότητα