Εκπαίδευση Ηλεία

2ο Λύκειο Αμαλιάδας: Στον δρόμο… για την Πορτογαλία!

Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Πορτογαλία μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, οι οποίοι αναχωρούν τα ξημερώματα της Κυριακής, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS +.

Όπως είναι γνωστό το σχολείο συμμετέχει στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει τίτλο: «You can be a hero» και αυτή τη φορά προορισμός είναι η Πορτογαλία και συγκεκριμένα η πόλη Bombarral, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από την Λισσαβόνα.

Εκτός από την Ελλάδα και την Πορτογαλία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης η Γαλλία και η Λετονία. Ήδη έχει προηγηθεί το ταξίδι στην Γαλλία, σειρά έχει η Πορτογαλία και το επόμενο σχολικό έτος σειρά έχει η Λετονία και φυσικά η Ελλάδα και το 2ο Λύκειο της Αμαλιάδας είναι αυτό που θα φιλοξενήσει τις ξένες αποστολές την Άνοιξη του 2019.

 

Οι συμμετοχές

Στην αποστολή που αναχωρεί για Πορτογαλία συμμετέχουν οκτώ μαθητές της Α’ Λυκείου, που είναι μέλη του προγράμματος Erasmus+ και τρεις καθηγήτριες ως συνοδοί.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που θα ταξιδέψουν είναι οι: Λιριάνα Γκούρι, Μαρία-Παναγιώτα Ζωγράφου, Ελισάβετ Κόντου, Ηρακλής Κοκκόσης, Ηλίας Λιακόπουλος, Μαρώ Παπανδρικοπούλου, Αθανάσιος Παρασκευόπουλος και Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Θα τους συνοδεύσουν οι καθηγήτριες: Ευγενία Δρακοπούλου, Αμαλία Κατοχιανού και Ευγενία Ψυρίλλου.

Τι ξένες αποστολές θα φιλοξενήσει το σχολείο της Πορτογαλίας ‘Agruoamento de E FERNAO DO Bon’και σε αυτό το ταξίδι το θέμα που θα διαχειριστούν οι αποστολές των μαθητών αφορά στην ισότητα των δύο φύλων στην σημερινή κοινωνία και πιο συγκεκριμένα στην εκπαίδευση, την οικογένεια, την κοινωνία και την πολιτική.

Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν από μαθητές της Πορτογαλίας και οι εκπαιδευτικές δράσεις, που θα περιστρέφονται γύρω από το θέμα της ισότητας των δύο φύλων, θα υλοποιηθούν στο χώρο του σχολείου.

 

Δύο εργασίες

Σε ότι αφορά το project που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας, θα παρουσιάσουν την κατάσταση στην Ελλάδα, στο παρελθόν και το παρόν, αναφορικά με την ισότητα των δύο φύλων. Για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών προηγήθηκαν δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, είχε προσκληθεί η πρόεδρος του Συλλόγου ‘Καλλιρόη Παρρέν’ κα Πανωραία Παπαδοπούλου, η οποία μίλησε στους μαθητές για το ρόλο της γυναίκας. Σε επόμενη φάση προσκλήθηκε στο σχολείο η μηχανικός αεροσκαφών στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας κα Βασιλική Κοτσώνη, η οποία ‘ανακρίθηκε’ από τα παιδιά, αφού είχαν αναλάβει ρόλο δημοσιογράφου, και τους μίλησε για το πώς είναι να εργάζεσαι σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο.

Εκτός από τις παρουσιάσεις και τις δράσεις εντός σχολικού χώρου, οι αποστολές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα, ενώ έχει ετοιμαστεί υποδοχή και στο Δημαρχείο της πόλης, και παράλληλα θα ταξιδέψουν και στην Λισσαβόνα. Έτσι, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της περιοχής, θα γνωρίσουν νέους ανθρώπους και θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να δουν τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών.

Όλη η επικαιρότητα