Life

3 πρωινά που μπορείς να φας όταν νιώθεις φουσκωμένη

Ακούστε το άρθρο

Η πρησμένη κοιλιά είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν, ιδιαίτερα αν την μέρα που ξύπνησες έτσι θέλεις να βάλεις εκείνο το στενό φόρεμα. Οπότε τι κάνεις; Κλείνεσαι στο σπίτι μέχρι να ξεπρηστείς ή φοράς το άχαρο φαρδύ φόρεμα;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθείς το πρήξιμο είναι φας το κατάλληλο πρωινό. Αρχικά πρέπει να εντοπίσεις την πηγή του κακού, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να το αποφύγεις την επόμενη φορά. Έχεις δυσκοιλιότητα, το δείπνο σου είχε γαλακτοκομικά ή ήπιες πολύ; Ανάλογα με το τι έφαγες το προηγούμενο βράδυ θα βρεις το σωστό πρωινό για σένα.

Αν λοιπόν δεν μπορείς να πας τουαλέτα τότε το πρωινό σου πρέπει να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ αν το πρήξιμο οφείλεται σε κατακράτηση υγρών λόγω αλκοόλ, υδάτανθρακα ή αλατιού τότε πρέπει να πιεις πολλά υγρά. Ό,τι και να ισχύει από τα παραπάνω πάντως καλό είναι το πρωινό σου να είναι ένας συνδυασμός από φυτικές ίνες και υγρά.

1. Αυγά με καπνιστό σολωμό και σωταρισμένο σπανάκι

Αυτό το πρωινό έχει λίγους υδατάνθρακες αλλά αρκετή ποσότητα φυτικής ίνας και πρωτεΐνης ώστε να χορτάσεις αλλά και να κινηθεί σωστά το έντερό σου.

2. Πράσινο smoothie

Ένα ποτήρι πράσινο smoothie είναι αρκετό για να διώξει το ενοχλητικό πρήξιμο. Εκτός του ότι θα σε ενυδατώσει, θα σου δώσει αρκετή ποσότητα φυτικής ίνας για να ενεργοποιηθεί σωστά το έντερό σου. Ανακάτεψε αγγούρι, πράσινο μήλο, λεμόνι, τζίντζερ, μαϊντανό, σπανάκι, κάλε, σέλινο και μπόλικο πάγο και πες bye bye στην πρησμένη κοιλιά.

3. Μούσλι με καρύδια και μούρα

Αν το πρόβλημα είναι η δυσκοιλιότητα τότε πρέπει να φας ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, για αυτό και η λύση στο πρόβλημά σου είναι το μούσλι. Μπορείς να το βράσεις με νερό ή με γάλα αμυγδάλου ώστε να το κάνεις ακόμα πιο πλούσιο και να του προσθέσεις μούρα, καρύδια για έξτρα γεύση και φυτικές ίνες.


Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα