Life

3 βασικοί κανόνες που χρειάζεσαι για να ψωνίζεις πιο έξυπνα

Ακούστε το άρθρο

Με άλλα λόγια, πώς θα μάθεις να ψωνίζεις σωστά χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία σε κομμάτια που ίσως και να μην ξαναφορέσεις ποτέ!

Πριν ξεκινήσεις όμως, αφιέρωσε μερικά λεπτά στα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να ψωνίσεις πιο έξυπνα, και άρα ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα.

3 βασικοί κανόνες που χρειάζεσαι για να ψωνίζεις πιο έξυπνα

#1 Ξόδεψε τα λιγότερα χρήματα σε κομμάτια-τάσεις και τα περισσότερα σε διαχρονικά κομμάτια-κλειδιά

Κομμάτια-τάσεις είναι όλα εκείνα τα κομμάτια που έρχονται και φεύγουν από τη μόδα, και που μπορεί τώρα να λατρεύεις, αλλά σε 2-4 σεζόν από τώρα να μετανιώνεις και μόνο που τα αγόρασες. Πιο απλά, ξόδεψε τα χρήματα σου για παράδειγμα, σε ένα καλό, ζεστό παλτό σε ουδέτερο χρώμα και όχι σε αυτό το παντελόνι με την κόκκινη ρίγα στο πλάι που βλέπεις παντού στο Instagram.

3 βασικοί κανόνες που χρειάζεσαι για να ψωνίζεις πιο έξυπνα

#2 Απέφυγε τα λεγόμενα “one night stands”

Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Αυτό που εννοούμε είναι να μην αγοράζεις ρούχα που θα φορέσεις μόνο μία φορά, απλά και μόνο επειδή έχεις να πας σε κάποιο event/γάμο/γενέθλια/ραντεβού. Πριν αγοράσεις λοιπόν αυτό το νέο outfit, πρέπει να αναρωτηθείς: “θα το ξαναφορέσω ποτέ όντως και κάπου αλλού;” ή “μπορώ με λίγο layering να το συνδυάσω για ένα look στη δουλειά ή για μια βόλτα το Σαββατοκύριακό;” Αν η απάντηση και η στα δύο είναι όχι, τότε καλύτερα να το αφήσεις. Άλλωστε πάντα μπορείς να δανειστείς κάτι από την κολλητή ή την αδερφή σου!

3 βασικοί κανόνες που χρειάζεσαι για να ψωνίζεις πιο έξυπνα

#3 Ρίξε μια ματιά και στα αντρικά

Όχι μόνο γιατί συνήθως είναι πιο φθηνά συγκριτικά (δυστυχώς, κι όμως είναι) αλλά και γιατί εκεί θα βρεις πραγματικά ΑΥΤΟ το oversized πουλόβερ που ψάχνεις και δε βρίσκεις πουθενά, όπως και μια σειρά από πολλά κομμάτια με φαρδιές γραμμές για αυτό το effortless αποτέλεσμα που θέλεις στο καθημερινό στυλ σου!

via

Όλη η επικαιρότητα